Μ. Κεραυνός: "Καμία επίσημη ένδειξη, ότι η οικονομία μας θα κινηθεί σε ρυθμό ανάπτυξης"

Μ. Κεραυνός: "Καμία επίσημη ένδειξη, ότι η οικονομία μας θα κινηθεί σε ρυθμό ανάπτυξης"

Πειστικότερη οικονομική πολιτική ζητά ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, Μ. Κεραυνός

Μια πειστικότερη οικονομική πολιτική, που θα επιτρέπει τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος, ζητά ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Μάκης Κεραυνός.

«Δεν βλέπω καμία επίσημη ένδειξη, κανένα σχεδιασμό που να πείθει ότι η οικονομία μας είναι δυνατό να κινηθεί με θετικό ρυθμό ανάπτυξης», αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» Κύπρου και σημειώνει ότι «όσο το τραπεζικό σύστημα παραμένει αναξιόπιστο και όσο το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να μας δώσει ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, δεν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορεί κάποιος να βασιστεί για να πει ότι μπαίνουμε σε πορεία ανάκαμψης. Η πορεία θα παραμείνει υφεσιακή».

Ο κ. Κεραυνός θεωρεί αναγκαία την ταχύτερη άρση των περιορισμών, με παράλληλη διασφάλιση ότι θα αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα ρευστότητας.

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος και η χάραξη ενός χάρτη πορείας, επισημαίνει, είναι απαραίτητος όρος και για να διατηρηθεί ο τομέας των υπηρεσιών. Ο κ. Κεραυνός, αναφερόμενος στην εμπειρία του από τις επαφές με ξένους πελάτες, σημειώνει ότι υπάρχει διάθεση παραμονής στην Κύπρο, αρκεί να πειστούν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές.

SHARE:

24Media Network