Μεγάλη πτώση στο ΧΑ
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την απόρριψη του σχεδίου δίασωσης της οικονομίας των ΗΠΑ
- 30 Σεπτεμβρίου 2008 11:44
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να ακολουθεί την αρνητική πορεία των δεικτών των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Η είδηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο απέρριψε το “σχέδιο διάσωσης” των τραπεζών στις ΗΠΑ οδήγησε χθες τη Wall Street σε μία από τις χειρότερες συνεδριάσεις της ιστορίας της, επηρεάζοντας την επενδυτική ψυχολογία σε όλες τις αγορές του πλανήτη.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών, στις 10:45 η ώρα, βρισκόταν στις 2.774,70 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική πτώση κατά 2,33%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 33,8 εκατομμύρια ευρώ. Οι επιμέρους δείκτες κινούνται στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο έχουν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας σε ποσοστό 1,66% και των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 0,34%. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζουν οι εξής: των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 6,86%, της Τεχνολογίας κατά 5,37%,των Πρώτων υλών κατά 4,50% και των Κατασκευών κατά 4,45%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 2,07%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει απώλειες κατά 4,09% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση κατά 3,37%. Από τις μετοχές που διακινούνται 6 ενισχύονται, 135 υποχωρούν και 20 παραμένουν αμετάβλητες.
(Πηγή: ΑΠΕ)