Μετά το Πάσχα η εκταμίευση της δόσης από την τρόικα

Συνεδρίαση του Eurogroup, την Δευτέρα 10 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.)
Συνεδρίαση του Eurogroup, την Δευτέρα 10 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) EUROKINISSI

Η εκταμίευση της δόσης αναμένεται να γίνει την Εβδομάδα του Πάσχα και το πιθανότερο στο διάστημα 22-24 Απριλίου

Σε απλή αναγνώριση της προόδου της Ελλάδας αναμένεται να προχωρήσει την Τρίτη το Eurogroup της Αθήνας, καθώς η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης  ύψους 8,3 δισ. ευρώ θα ληφθεί σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Working Group την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αυριανό συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξεταστεό μόνον το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των υπολειπόμενων 10 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Από τη στιγμή που τα εθνικά κοινοβούλια της Γερμανίας, της Φιλανδίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών δώσουν την έγκρισή τους θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Working Group στην οποία θα αποφασισθεί η χορήγηση της δόσης.

Εάν όλα εξελιχθούν βάσει του χρονοδιαγράμματος  η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Working Group, με την παράλληλη συμμετοχή του EFSF, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου οπότε και θα ξεκλειδώσει η δόση των 8,3 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση της δόσης αναμένεται να γίνει την Εβδομάδα του Πάσχα και το πιθανότερο στο διάστημα 22-24 Απριλίου.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για το ελληνικό πρόγραμμα εντός του Μαίου και αναμένεται να εκταμιεύσει τη δόση του προς την Ελλάδα (ύψους μεταξύ 3,2-3,6 δισ. ευρώ) πριν από τις Ευρωεκλογές.

SHARE:

24Media Network