Μεταφορά όλων των αποθεματικών του δημοσίου στην ΤτΕ με κατεπείγουσα απόφαση Μάρδα

2ο Στρατηγικό Συνέδριο "Επιμελώς Επιχειρείν 2015", την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, στο ΕΒΕΑ. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.), με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
2ο Στρατηγικό Συνέδριο "Επιμελώς Επιχειρείν 2015", την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, στο ΕΒΕΑ. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.), με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Στο στόχαστρο 1.193 τραπεζικοί λογαριασμοί... για να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ. Η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου, ημέρα πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ .Ποιους φορείς αφορά

Τη μεταφορά των υπολοίπων που βρίσκονται συνολικά σε 1.193 τραπεζικούς λογαριασμούς δημόσιων φορέων στον κεντρικό τραπεζικό λογαριασμό του κράτους της ΤτΕ ζητά η κυβέρνηση, με κατεπείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Η απόφαση του κ. Μάρδα φέρει τον χαρακτηρισμό «Εξαιρετικώς Επείγουσα με Επίδοση» και προβλέπει την «μεταφορά υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 και κλείσιμο λογαριασμών που τηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες».

Αναλυτικότερα, η εν λόγω απόφαση αφορά σε 1.039 λογαριασμούς που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank.

Όπως ορίζει η απόφαση «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού».

Οι φορείς που προβλέπονται στην απόφαση είναι: πορθμεία, εφορίες αρχαιοτήτων, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και εκατοντάδες λογαριασμοί υπουργείων και φορέων υπουργείων.

SHARE:

24Media Network