Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων ανεβάζει τον πήχη του real estate στην Ελλάδα

Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων ανεβάζει τον πήχη του real estate στην Ελλάδα

Μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων που συνεχίζει διαρκώς να μεγαλώνει. Αναπτυξιακή δυναμική, εξέλιξη και στόχοι για δυναμική είσοδο σε ακόμα περισσότερους κλάδους του real estate.

Η περσινή χρονιά θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί “ορόσημο” για την Premia Properties, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο και το πλέον αξιοσημείωτο “success story” (της) στον κλάδο.

Ο Ιούλιος του 2020 αποδείχτηκε καθοριστικός και σημειολογικός για την εξέλιξη και τις νέες προοπτικές της εταιρείας, με την εξαγορά της -μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου- από την STERNER STENHUS GREECE AB (real estate εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης) που απέκτησε το πλειοψηφικό της ποσοστό, διευρύνοντας την τεχνογνωσία και τους ορίζοντές της.

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε μεν σημείο καμπής για τη δραστηριοποίησή της στον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, ωστόσο, η Premia Properties είχε ήδη θέσει υψηλά τον πήχη μέσα από την “άσβεστη” φιλοδοξία για συνεχή εξέλιξη. Χάρη στην κορυφαία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών, τη σαφή επενδυτική της στρατηγική, το υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο ακινήτων και την υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση, η εταιρεία αναπτύσσεται σταθερά και βιώσιμα και δημιουργεί προστιθέμενη αξία επενδύοντας σε ακίνητα που συνδέονται με νευραλγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας.


Τα θεμέλια και “ο αδιάψευστος μάρτυρας” του κεφαλαίου

Η ραγδαία ανάπτυξη της Premia Properties αντανακλάται στην αύξηση του χαρτοφυλακίου της από επτά (7) ακίνητα αξίας €65,9 εκ. πριν από περίπου ένα χρόνο σε είκοσι επτά (27) σήμερα, ξεπερνώντας τα €181 εκ., συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικού χαρακτήρα ακινήτων (σχολεία), τομέας στον οποίο θεωρείται πρωτοπόρος.

Την ίδια στιγμή, έχει ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία τρεις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου μέσα σε μόλις 1,5 έτη και έχει διευρύνει σε εντυπωσιακό αριθμό τα οικονομικά της μεγέθη καθώς και το χαρτοφυλάκιό της. Μάλιστα, μέσω της τελευταίας ΑΜΚ εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Premia ως στρατηγικός εταίρος η FASTIGHETS AB BALDER αποκτώντας ποσοστό 17,22%, η οποία διαθέτει παρουσία σε 6 χώρες και ανήκει στον Σουηδό μεγιστάνα Erik Selin, που συγκαταλέγεται στους 750 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, και θεωρείται αυθεντία του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο με επιτυχημένη διαδρομή περίπου 30 χρόνων.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από τη δυναμική της πορεία, κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box, επεκτείνοντας παράλληλα τη δραστηριότητα της στον τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων.

Κατάφερε να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, ενώ έκανε δυναμική είσοδο στους τομείς των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων και της υγείας. Παράλληλα, αύξησε κατά 63% τη συνολική αξία των επενδύσεών της, η οποία διαμορφώθηκε σε €173,1 εκ. τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς και την Καθαρή Θέση του Ομίλου η οποία διαμορφώθηκε σε €114,6 εκ., όπως και των ταμειακών διαθεσίμων τα οποία ανήλθαν σε €43,8 εκ., σε συνέχεια της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Με ενεργητικό, λοιπόν, που ξεπερνάει τα €230 εκ. ευρώ, η εταιρεία ξεχωρίζει για την υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση, αντλώντας εμπειρία και τεχνογνωσία μέσω της διεθνούς βασικής μετόχου Sterner Stenhus και διαθέτοντας ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο συνολικής μικτής αξίας €173 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των ακινήτων κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία) που διαχειρίζεται μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ.


Πρώτα οι άνθρωποι

Η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική επένδυση, όμως, της εταιρείας με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη και τη στοχευμένη στρατηγική είναι αυτή που έχει κάνει στους δικούς της ανθρώπους.

Μία έμπειρη διοικητική ομάδα, με μακρά επαγγελματική πορεία και εξειδίκευση, διαθέτει σαφή προσανατολισμό στο αποτέλεσμα με σπουδαίες ικανότητες στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την ταχεία αλλά και ισχυρή αναβάθμιση έργων.

Αυτή η “συνταγή” βέβαια ακολουθεί πιστά τη διαχρονική κινητήρια δύναμη της Premia Properties, που δεν είναι άλλοι από τους δικούς της ανθρώπους, με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, άριστη γνώση του κλάδου και ένα μοναδικό αίσθημα ομαδικότητας.

Βιωσιμότητα, συλλογικότητα, προοπτική

Όλα τα παραπάνω βέβαια απορρέουν από την έμφαση της εταιρείας στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του χαρτοφυλακίου της και τη δέσμευσή της για διαφάνεια, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία.

Μία συνεπής επένδυση στην Ελλάδα, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Βασική επιδίωξη της Premia Properties, άλλωστε, είναι η υιοθέτηση αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της εναρμόνισής της στις πρακτικές των διεθνών και ελληνικών δεικτών ESG (Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και Εταιρικής Διακυβέρνησης – Environmental, Social and Governance). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η πολιτική αυτή επιβραβεύτηκε με την ένταξη της Εταιρείας στον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας και στον ESG Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μαζί με τη συνέπεια στη βιωσιμότητα, όμως, η εταιρεία στοχεύει και στη συλλογικότητα, με τη συμμετοχική κουλτούρα που επιδιώκει την ενθάρρυνση της ένταξης όλου του κοινού στο μετοχικό της κεφάλαιο, τη στιγμή που η λειτουργία της εταιρίας ευθυγραμμίζεται με την ισχυρή διάθεση για προσφορά και δημιουργία αξίας για την κοινωνία.

Τέλος, στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού ονόματος στο κλάδο των ακινήτων με εχέγγυα επιτυχίας την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή των μετόχων/κοινού.

Στόχοι χωρίς όρια

Στόχος της Εταιρείας είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων στους κλάδους που έχει ήδη παρουσία, όπως logistics, εμπορικά ακίνητα (big-boxes) κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, εξυπηρετούμενα διαμερίσματα καθώς και να εξετάσει επιλεκτικά την είσοδό της και σε άλλους κλάδους του real estate.

Παράλληλα, με γνώμονα την ενδυνάμωση της στρατηγικής της θέσης, στην αγορά ακινήτων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την υποβολή αίτησης για την αδειοδότηση της ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας («ΑΕΕΑΠ»). Η λήψη της σχετικής άδειας υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η στρατηγική αυτή κίνηση εξυπηρετεί τον σχεδιασμό της Εταιρείας που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη δραστηριοποίηση της στην αγορά ακινήτων αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα