Μηνύσεις για το ‘plan B’ του Γιάνη Βαρουφάκη

Μηνύσεις για το ‘plan B’ του Γιάνη Βαρουφάκη
Κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Δικηγόροι κατάθεσαν δύο μηνυτήριες αναφορές για σοβαρότατα κακουργήματα κατά του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και μη πολιτικών προσώπων που εμφανίζονται να εμπλέκονται στο "plan B"

Ακόμη δύο μηνυτήριες αναφορές -αυτή τη φορά για το αποκαλούμενο “plan b”- κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Οι μηνύσεις στρέφονται κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη , αλλά και σε βάρος μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να είχαν γνώση και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου.

Κατά μη πολιτικών προσώπων στρέφεται η μήνυση την οποία υπογράφουν οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου. Ζητούν να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί  σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι 5 δικηγόροι.

Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από το δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο και  στρέφεται κατά του Γ. Βαρουφάκη. Και αυτή  αφορά στο επίμαχο σχέδιο και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα  της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Όπως άλλωστε ισχύει και για τις προηγούμενες μηνύσεις κατά του πρώην υπουργού, έτσι και το σκέλος που αφορά στο Γιάνη Βαρουφάκη αναμένεται να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Αντίθετα, για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες  είναι η τακτική δικαιοσύνη, κι άρα αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα