Μητσοτάκης: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΑΕΔ / ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΑΕΔ / ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ MOTIONTEAM

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους ανακοίνωσε, μέσω του νέου τηλεοπτικού του μηνύματος προς τους πολίτες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ για 155.000 μακροχρόνια ανέργους ως έκτακτη στήριξη για εκείνους που βάλλονται περισσότερο εν μέσω κρίσης.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης:

"Σήμερα, ανακοινώνω μία ακόμη πρωτοβουλία προς μία ειδική ομάδα του πληθυσμού: Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021. Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει".


"Αξίζει ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους τους Έλληνες. Τα κρούσματα μειώνονται εξαιτίας της θετικής συμβολής όλων, αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Θα έρθουν κι άλλες απώλειες, λιγότερες σε σχέση μέχρι σήμερα, αλλά θα έρθουν. Οφείλουμε να προστατεύουμε τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους. Σε 5 εβδομάδες κάναμε όσα δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Αποτελεί προσωπική δέσμευση να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία με τα αναγκαία μέσα" είπε άλλωστε ο πρωθυπουργός για την προσπάθεια των Ελλήνων.

"Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα. Τα κρούσματα μειώνονται αλλά η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε πισωγύρισμα. Είχαμε απώλειες και θα έχουμε. Θα μείνουμε στον δρόμο που χαράξαμε" επεσήμανε.

"Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σε φάσεις. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους ηλικιωμένους" είπε.

"Μέσα σε αυτή την κρίση αλλάξαμε και εμείς προς το καλύτερο. Χτίζουμε ένα νέο ΕΣΥ. Μέσα σε εβδομάδες όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες. Η πανδημία θα επιστρέψει και πρέπει να μας βρει έτοιμους", τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κορονοϊός, Covid-19, Επιδόματα
SHARE:

24Media Network