Μοσκοβισί: Η καταβολή της δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Τι δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου

Η Ευρωζώνη ελπίζει ότι θα καταβάλει τη βοήθεια στην Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου, αφού βρει μια λύση για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, δήλωσε την Τρίτη το πρωί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου.

"Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε σε μια κατ' αρχήν συμφωνία στις 20 Νοεμβρίου ώστε να μπορέσουμε να την υποβάλουμε στη συνέχεια για επικύρωση, μετά να δρομολογήσουμε την εκταμίευση ως το τέλος αυτού του μήνα", δήλωσε σήμερα το πρωί ο Γάλλος υπουργός στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των 27.

Η ζώνη του ευρώ αποφάσισε να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη για να επιχειρήσει να βρει μια λύση για την Ελλάδα επιτρέποντας την αποδέσμευση μιας βοήθειας 31,2 δισ. ευρώ, η οποία έχει παγώσει από τον Ιούνιο. Στη συνέχεια προβλέπεται η διεξαγωγή και μιας άλλης συνόδου, τηλεφωνικής ή με φυσική παρουσία, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

"Η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα θα αφορά τις ανάγκες χρηματοδότησης και τις συνθήκες για να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο Μοσκοβισί. "Οι συζητήσεις συνεχίζονται", υπογράμμισε.

SHARE:

24Media Network