Μυστήριο με την τρόικα. Οι επικεφαλής της επιστρέφουν από Γενάρη αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στην Αθήνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Μυστήριο σχετικά με τις επαφές με την τρόικα. Οι επικεφαλής της φαίνεται να επιστρέφουν στην Αθήνα το Γενάρη, αλλά οι ανακοινώσεις αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται κανονικά

Σύγχυση επικρατεί μετά τις ανακοινώσεις από Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ. Ενώ αναφέρεται πως οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα τον Ιανουάριο, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα συνεχιστούν την ερχόμενη βδομάδα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ανέφερε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι τεχνικές συζητήσεις.

"Περιμένουμε επιστροφή πλήρους ομάδας διαπραγμάτευσης στην Αθήνα τον Ιανουάριο" είπε ο εκπρόσωπος, "αφού οι [ελληνικές] αρχές θα έχουν κάνει περαιτέρω πρόοδο, με στόχο τη συμφωνία".

Τούτο όμως δεν φαίνεται να είναι απόλυτα ακριβές, αφού πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega από την Ουάσινγκτον, αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Πολ Τόμσεν θα βρεθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ως επικεφαλής τεχνικού κλιμακίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Τόμσεν θα αναχωρήσει την Κυριακή, για τις Βρυξέλλες για να παραστεί στο Eurogroup της Δευτέρας και μετά θα μεταβεί στην Αθήνα για να συνεχίσει την επιθεώρηση σε τεχνικό επίπεδο. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τον Ιανουάριο επιστρέφει η Τρόικα

SHARE:

24Media Network