Νέα εικοσιτετράωρη απεργία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Πορεια διαμαρτυρίας και συγκέντρωση εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, στο υπ. Οικονομικών, Τετάρτη 8 Αυγ. 2012. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Πορεια διαμαρτυρίας και συγκέντρωση εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, στο υπ. Οικονομικών, Τετάρτη 8 Αυγ. 2012. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Απάντηση στις δηλώσεις Στουρνάρα

Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, και την παραμονή όλων των εργαζομένων στο κτίριο της κεντρικής υπηρεσίας έως την Κυριακή, αποφάσισε να προχωρήσει το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο, ο σύλλογος εργαζομένων του ΤΤ καλεί το Γιάννη Στουρνάρα,με οποιοδήποτε επιτελείο οικονομικών εμπειρογνωμόνων,να στοιχειοθετήσει τη μη βιωσιμότητα του ΤΤ, σε σχέση με τις αποκαλούμενες τέσσερις συστημικές τράπεζες.

ADVERTISING

Ενδεικτικά, ο σύλλογος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ορισμένα στοιχεία:

"Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πριν το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν η πρώτη τράπεζα της Ελλάδος και η τρίτη στην Ευρώπη σε επάρκεια κεφαλαίων. Το ΤΤ ουδέποτε έως σήμερα στην πορεία των 112 χρόνων έχει επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο έστω και με ένα ευρώ. Αντίθετα, την τελευταία μόνο πενταετία, το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει πάνω από 3 δισ. ευρώ από το ΤΤ. Η ποιότητα χαρτοφυλακίου χορηγήσεων είναι η καλύτερη της αγοράς και οι επισφάλειες δανείων οι χαμηλότερες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Η εξάρτησή του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα Ελλάδος, σε σχέση με τις καταθέσεις του, είναι κάτω του 25%, όταν σε συγκεκριμένες συστημικές είναι πάνω από 120%".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network