Νέα παράταση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

ΚΟΖΑΝΗ - Ο ΥΦ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ 80 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΕΚ
ΚΟΖΑΝΗ - Ο ΥΦ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ 80 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΕΚ EUROKINISSI

Τι αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις

Νέα παράταση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, για ένα χρόνο, θα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Υπενθυμίζεται ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 και αφορά την πρώτη κατοικία η αντικειμενική αξία της οποίας φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, θα δοθεί και νέα παράταση ενός έτους, (31 Δεκεμβρίου 2013) προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή οι προστατευόμενοι από την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειολήπτες ξεπερνούν τις 130.000.

Την πρόταση για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, φαίρεται να την έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των δανειστών, εκτιμώντας ότι αυτή η ενέργεια θα απέφερε τη σταδιακή αποσυμπίεση της αγοράς ακινήτων.

Από την πλευρά των τραπεζών, η σταδιακή αποσυμπίεση θα μπορούσε να γίνει και με τη μείωση της αντικειμενικής αξίας από τις 200 στις 150 ή και 100 χιλιάδες ευρώ, προβλέποντας παράλληλα ένα δίχτυ προστασίας για ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι ή άνεργοι, με την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν άλλη ακίνητη περιουσία.

Επέκταση του μέτρου ζητά το ΙΝΚΑ

Να υιοθετήσουν ψήφισμα με το οποίο να καλείται η κυβέρνηση να δώσει νέα παράταση μέχρι 31.12.2013 στην εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς που λήγει στις 31.12.2012, ζητά από τα 325 δημοτικά συμβούλια της χώρας και το Ινστιτούτο Καταναλωτών ενώ ζητά και την ποιοτική επέκταση του μέτρου.

"Αναγκαία είναι η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν το περιεχόμενο της πρώτης κατοικίας στον νόμο 3869/2010 καθώς πρέπει να προστατεύεται και το περιεχόμενο της κατοικίας των πολιτών αφού αποτελεί άσυλο, αλλά και διότι η πλειονότητα των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στην κατοικία του δανειολήπτη εξυπηρετεί ουσιώδεις βιοτικές ανάγκες του πολίτη και της οικογένειάς του" σημειώνει το ΙΝΚΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ακίνητα
SHARE:

24Media Network