Αυτές είναι οι 63 νέες τουριστικές επιχειρήσεις που ενισχύονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

http://www.news247.gr/tourismos
Τουρισμός - καλοκαίρι στην Ελλάδα EUROKINISSI

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Δείτε τον πίνακα με τις επιχειρήσεις.

Σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν τα μέγιστα από το μεταναστευτικό και που οι τουριστικές επενδύσεις ψάχνονται με τα… κιάλια, έρχεται η απόφαση από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, να ενισχύσει 63 νέες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων», συνολικού προϋπολογισμού 19 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων επιχορηγούνται (επιλέξιμη δημόσια δαπάνη) 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

ADVERTISING

Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τους οποίους αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος του ΕΠΑΝΕΚ και έτσι κατέστη δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να ενισχυθούν οι 63 αυτές νέες επενδύσεις.

«Στην προκήρυξη αυτή αξιολογήθηκαν θετικά αρκετές προτάσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και δεδομένου ότι δεν έφθανε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του ΕΠΑΝΕΚ, αποφασίσαμε την ενίσχυσή του με πόρους του Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Αρχικά εκχωρήθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ και ακολούθως επιπλέον 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν 63 νέες επιχειρήσεις του τομέα του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν νέες αιτήσεις και να γίνει νέα αξιολόγηση με τη συνεπακόλουθη επιβάρυνση σε χρήμα και χρόνο, τόσο για τους επενδυτές, όσο και για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σταθερά προσηλωμένοι στην καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων, επιδιώκουμε πάντα το βέλτιστο αποτέλεσμα υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τις συνέργειες μεταξύ των τομεακών και του περιφερειακού μας προγράμματος,» επισήμανε η Χριστιάνα Καλογήρου.

Ιδού ο αναλυτικός πινάκας των εγκεκριμένων προτάσεων

Page: /
SHARE:

24Media Network