Σεισμική πτώση

Σεισμική πτώση

Σε ύφεση οδηγεί την οικονομία της Ιαπωνίας το τσουνάμι. Το γιεν (-0,3% έναντι του δολαρίου) και οι εγχώριες μετοχές (-3% στην προθεσμιακή αγορά) σημείωσαν σημαντική πτώση

Ο πανίσχυρος σεισμός (8,9 Ρίχτερ) και το καταστροφικό παλιρροιακό κύμα (τσουνάμι) που έπληξε τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, προξενώντας εκτεταμένες καταστροφές ιδιαίτερα στο λιμάνι Σεντάι, δεν άφησαν περιθώρια ανόδου στους δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Έτσι, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η επενδυτική διάθεση που ήδη πλήττεται από τις ταραχές στη Λιβύη και τα ασθενή οικονομικά στοιχεία.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση 1,72%, ενώ στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi κατέγραψε υποχώρηση 1,31%. Πτώση σημείωσε και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, σε ποσοστό 1,75%.

Στην Κίνα, ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης υποχώρησε 0,79%, ενώ πτωτικό ήταν το κλίμα και στην αγορά της Αυστραλίας, με απώλειες 1,18%.

Στο συνάλλαγμα, το δολάριο ενισχύθηκε στα 83,29 γιεν μετά τον σεισμό, ενώ πτωτικά κινήθηκε το ευρώ, εν αναμονή της σημερινής Συνόδου Κορυφής στην ΕΕ, στα 1,3770 δολ

SHARE:

24Media Network