Ο Moody’s υποβάθμισε τη Γαλλία

Ο Moody’s υποβάθμισε τη Γαλλία

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση των γαλλικών κρατικών ομολόγων κατά μία βαθμίδα, από το ΑΑΑ σε Aa1, θέτοντας την προοπτική της σε "αρνητική".

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε τη νύχτα την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, διατηρώντας την προοπτική της οικονομίας της ως “αρνητική”.

Η Γαλλία υποβαθμίστηκε κατά μια μονάδα και από την κατηγορία Aaa βρέθηκε στην Aa1.

Η υποβάθμιση έγινε λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup

Ο οίκος αξιολόγησης, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, κρίνει ότι είναι ανεπαρκείς οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της.

Επίσης, θεωρεί ότι δεν διαθέτει ευελιξία για ν’ αντεπεξέλθει σ’ ενδεχόμενο σοκ που μπορεί να προκληθεί στην ευρωζώνη, κάνοντας λόγο και για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από αυτήν.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s είχε αφαιρέσει το ΑΑΑ από τη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο Παρίσι, η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ απέδωσε την υποβάθμιση στην αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί να εισαγάγει δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε τη νύκτα ότι η υποβάθμιση αποτελεί κύρωση κατά της οικονομικής διαχείρισης του παρελθόντος και ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει.

Τα γαλλικά κρατικά ομόλογα έχουν την καλύτερη αξιολόγηση στους κόλπους της ευρωζώνης, επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα