Ο Ρέγκλινγκ στήριξε την Ελλάδα μέσα στη Γερμανία

Ο Ρέγκλινγκ στήριξε την Ελλάδα μέσα στη Γερμανία

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ, στήριξε την Ελλάδα, μιλώντας στο Ινστιτούτο Walter Eucken της Γερμανίας. "Απαράδεκτο να λέγεται ότι δεν έγινε τίποτα", είπε χαρακτηριστικά

«Θεωρώ  απαράδεκτη τη διαστρέβλωση των γεγονότων αυτό που  ορισμένοι παρατηρητές στη Γερμανία ισχυρίζονται, ότι τίποτα δεν συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

Η έντονη αυτή φράση δεν θυμίζει τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ που συνήθως μετράει τα λόγια και τις λέξεις του. Ο πρόεδρος του ΕΜΣ όμως άλλαξε ύφος αναφερόμενος στην Ελλάδα και στην κριτική που δέχεται η γερμανική κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο Eurogroup.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, όπως έχουν άλλωστε αναγνωρίσει διεθνείς παρατηρητές όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ και όπως επίσης δείχνει το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 2016. Φυσικά, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα του ΕΜΣ μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία και ότι η κυβέρνηση μπορεί να εκδώσει ομόλογα και πάλι, το αργότερο το επόμενο έτος, εάν συνεχίσει να εφαρμόζει συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η ομιλία εκφωνήθηκε στο Ινστιτούτο Walter Eucken της Γερμανίας, που φέρει το όνομα ενός εξαιρετικά σημαντικού οικονομολόγου της Γερμανίας, πνευματικού πατέρα του ορθο-φιλελευθερισμού. Παρόλο που ο Eucken είναι ελάχιστα γνωστός εκτός της χώρας του, η επιρροή του στην γερμανική οικονομική σκέψη είναι μεγάλη. Το Ινστιτούτο έχει μια ετήσια διάλεξη προς τιμήν του. Προηγούμενοι ομιλητές ήταν οι κκ. Monti, Schäuble, Weidmann και Tremonti.

«Δεν είναι αλήθεια η διαδεδομένη άποψη που υπάρχει στη Γερμανία, ότι ο ΕΜΣ και οι προσπάθειες διάσωσης του ευρώ με δάνεια στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο δεν είναι ευθυγραμμισμένα με το Γερμανικό ή Ευρωπαϊκό νόμο ή ότι συνιστούν συνδικαλιστική ένωση», τόνισε ο Ρέγκλινγκ, ο οποίος θύμισε ξανά τις επιτυχίες στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. «Βλέπω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα τηρήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο επικεφαλής του ΕΣΜ.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
SHARE:

24Media Network