Παπαδήμος: “Οχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων”

Παπαδήμος: “Οχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων”
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΩΡΑ ΤΗΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ" (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Δεν αναμένεται αύξηση φορολογικών συντελεστών το 2012. Τα στοιχεία που τον κάνουν αισιόδοξο για την ανάκαμψη της χώρας

Σε συστράτευση και κοινή προσπάθεια κάλεσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης.

Αρχίζοντας την ομιλία του τόνισε ότι “είναι ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης, γιατί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, επιδεινώνεται”.

Ο κ. Παπαδήμος, ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων, ούτε νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών το 2012.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι έχουμε πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς δεν περισσεύει.

“Σε αυτή την εθνική υπερπροσπάθεια δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και κανείς δεν περισσεύει” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, δήλωσε αισιόδοξος, λέγοντας ότι υπάρχουν ορισμένες ενθαρρυντικές ενδείξεις, που δημιουργούν προσδοκίες επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2013, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανάκαμψη των εξαγωγών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα