"Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες"

???? j?? h?????(EUROKINISSI / ??KU ??
???? j?? h?????(EUROKINISSI / ??KU ?? EUROKINISSI

Το άρθρο της Σουηδέζας δημοσιογράφου, Κάισα Έκις Έκμαν, για την κρίση χρέους της Ελλάδας, με τίτλο "Όταν το ευρω-κοστούμι δεν ταιριάζει" προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και απέκτησε τεράστια δημοφιλία. Διαβάστε στο NEWS 247 πώς αντέδρασαν οι Σουηδοί

"Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες. Το αντίθετο μάλιστα. Έχω και εγώ επισκεφτεί την Ελλάδα και έχω δει από κοντά πολλά παιδιά να εργάζονται από τα 18 τους στις επιχειρήσεις των γονιών τους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να πηγαίνουν στο γραφείο τους τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες".

"Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες. Το αντίθετο μάλιστα. Έχω και εγώ επισκεφτεί την Ελλάδα και έχω δει από κοντά πολλά παιδιά να εργάζονται από τα 18 τους στις επιχειρήσεις των γονιών τους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να πηγαίνουν στο γραφείο τους τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες".

Με τα λόγια αυτά, αναγνώστης στη Σουηδία σχολιάζει την ελληνική πραγματικότητα και αντιδρά στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που θέλουν τους Έλληνες να μην προσπαθούν αρκετά, προκειμένου να εξέλθουν από την κρίση χρέους που τους ταλανίζει.

Το εν λόγω σχόλιο αναρτήθηκε στο άρθρο της Κάισα Έκις Έκμαν που επισκέφτηκε τη χώρα μας τον περασμένο μήνα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική κατρακύλα και στη συσσώρευση χρέους άνω των 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε κάθε εργαζόμενο ενήλικα. 

Το αποτέλεσμα ήταν να γράψει το άρθρο με τίτλο " Όταν το ευρω-κοστούμι δεν ταιριάζει" (08/08/11). Το News 247 αναδημοσίευσε το άρθρο, προσδίδοντας στο σουηδικό δημοσίευμα τεραστια δυναμική και μία άνευ προηγουμένου δημοφιλία στα social media ( Δείτε εδώ τα σχόλια των Ελλήνων αναγνωστών )

"Και ενώ, περίμενες να δεις τους Έλληνες να παίζουν τάβλι στις καφετέριες, είδες ανθρώπους να στριμώχνονται στο μετρό, να βιάζονται στους δρόμους, να τρέχουν να προλάβουν... κάτι. Τι; Μάλλον τα κλεμμένα τους όνειρα. Στην Ελλάδα η παραγωγή έχει προ πολλού σταματήσει και τώρα όλοι πληρώνουν τα χρωστούμενα, χωρίς όφελος", σχολιάζει Σουηδός αναγνώστης στο άρθρο της Κάισα Έκις Έκμαν.

Για τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, άλλος αναγνώστης σχολιάζει "έπρεπε να το κάνουν από καιρό. Πρέπει να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό, αφού δεν αρνείται να επαναστατήσει και να διεκδικήσει όσα δικαιούται".

Θερμή συμπαράσταση με εκατοντάδες σχόλια

Στις συνολικά 52 σελίδες με σχόλια συμπαράστασης για τους Έλληνες που ζουν σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, αναγνώστες της εφημερίδας Dagens Nyheter , σχολιάζουν ότι "στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες διαθέτουν προσόντα και ένα ικανοποιητικό επίπεδο μόρφωσης, χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται στον εργασιακό τομέα. Ακόμα και το όριο συνταξιοδότησης αυξήθηκε".

Στη φράση της δημοσιογράφου "Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση", δεν είναι λίγοι εκείνοι που πραγματοποιούν ανοιχτή πρόσκληση για τη Σουηδία... "Ελάτε εδώ", σχολιάζει αναγνώστης, ενώ άλλος σχολιάζει ότι στη χώρα μας κυριαρχεί "η διεφθαρμένη γραφειοκρατία, η δικτατορία των τραπεζών και η πολιτική αριστοκρατία".

Για "υποκινούμενα μαγειρέματα ελλειμμάτων και αδυναμία χειρισμού του υπέρογκου χρέους από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης" κάνει λόγο άλλος αναγνώστης και σχολιάζει αρνητικά τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Δραματική δείχνει η εικόνα των άτυχων 30ρηδων Ελλήνων σύντομα θα μεταμορφωθούν στη "γενιά των 500 ευρώ" και συχνά αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον.

"Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων", αναφέρει στην έκθεση - κόλαφο η Σουηδέζα δημοσιογράφος και σχεδόν με απόγνωση σχολιαστής αναφέρει: "Δεν μπορεί η κοινωνία να προοδεύσει χωρίς κίνητρα".

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν με καχυποψία το άρθρο της  Κάισα Έκις Έκμαν, σχολιάζοντας αρνητικά το "χιούμορ" με το οποίο σχολιάζεται η κατάσταση στην Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη υποτίμηση της κοινής λογικής. "Για το χρέος φταίει ο ίδιος ο λαός", συμφωνούν αρκετοί αναγνώστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Ηρθε, είδε και έγραψε πώς είναι να είσαι Έλληνας

SHARE:

24Media Network