Οι πιο ακριβές πόλεις της δυτικής Ευρώπης

Οι πιο ακριβές πόλεις της δυτικής Ευρώπης

Δείτε ποιες περιοχές της Ευρώπης παραμένουν στην κορυφή της ακρίβειας

Η συμβουλευτική εταιρεία, Economist Intelligence Unit δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια Έκθεση Κόστους Ζωής, η οποία εξέτασε τις περισσότερο και λιγότερο ακριβές πόλεις του κόσμου, υπολογίζοντας παράγοντες, όπως το κόστος των τροφίμων, το κόστος των καυσίμων, αλλά και τους μισθούς.

Οι πόλεις κατατάχθηκαν σε σύγκριση με τη βαθμολογία της Νέας Υόρκης, η οποία είναι 100. Συνεπώς οι πιο ακριβές πόλεις λαμβάνουν βαθμολογία πάνω από 100 και οι λιγότερο ακριβές κάτω από 100.

ADVERTISING

Γενικότερα, οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου θεωρούνταν οι ευρωπαϊκές, ωστόσο, το κόστος ζωής σε πόλεις της Ασίας, όπως η Σιγκαπούρη, η Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα η Ασία να φιλοξενεί πέντε από τα πιο ακριβά μέρη του πλανήτη σήμερα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις δεν παραμένουν στην κορυφή της ακρίβειας. Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις πιο δαπανηρές πόλεις της δυτικής Ευρώπης:

Οι πιο ακριβές πόλεις της δυτικής Ευρώπης

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Η υποτίμηση της βρετανικής λίρας το 2016 προκάλεσε μια απότομη πτώση στο κόστος ζωής πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι πιο ακριβές πόλεις της δυτικής Ευρώπης

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Φρανκφούρτη είναι το οικονομικό κέντρο της Γερμανίας, με ένα τεράστιο αριθμό πλουσίων κατοίκων. Για το λόγο αυτό θεωρείται η πιο ακριβή πόλη της χώρας, σύμφωνα με την EIU.

Οι πιο ακριβές πόλεις της δυτικής Ευρώπης

ΒΙΕΝΝΗ - ΑΥΣΤΡΙΑ

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας έπεσε τρεις θέσεις σε σχέση με το περασμένο έτος και σήμερα είναι η 21η πιο ακριβή πόλη παγκοσμίως, σκοράροντας 91 πόντους στο δείκτη WCOL.

ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Το Ρέικιαβικ φιλοξενεί μόλις 120.000 κατοίκους, οι οποίοι αποτελούν σήμερα περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ισλανδίας. Οι φυσικοί πόροι απουσιάζουν από τη χώρα με αποτέλεσμα, τα περισσότερα αναλώσιμα προϊόντα να πρέπει να εισάγονται, ωθώντας τις τιμές στα ύψη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece

24Media Network