Όλα ανοιχτά για ρύθμιση οφειλών και ομαδικές απολύσεις

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΨΗΦΙΣΗ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ// ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΨΗΦΙΣΗ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ// ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Κρίσιμη εβδομάδα για τα εργασιακά και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ταμεία. Συνάντηση Χαρδούβελη-Βρούτση ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον υπουργό Οικονομικών, ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών που ξεκινούν την Τρίτη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας μετά τη συνάντηση, σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να κατατεθεί σύντομα νομοθετική διάταξη για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που να προβλέπει αυξημένες δόσεις, απήντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε, ότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο πρωθυπουργός με βάσει αυτά που είπε στη Θεσσαλονίκη, προχωρήσει σε μια τέτοια παρέμβαση».

Το ίδιο στέλεχος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της συνάντησης την Τρίτη του υπουργού Εργασίας με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και τους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου, και εκτίμησε ότι θα είναι θετικό.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναχωρεί τη Δευτέρα για τη Γενεύη απ' όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί με την τρόικα.

Η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι δύσκολη, ενώ στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα τεθούν θέματα τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας. Η τρόικα φέρεται ότι ασκεί έντονες πιέσεις για εργασιακά, ενώ ζητά να ανοίξει το Ασφαλιστικό.

Στο πακέτο των εργασιακών, περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που ισχύει από το 1982, κυρίως σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται η απόφαση για την κήρυξη απεργίας και ο τρόπος της χρηματοδότησης των συνδικάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, κατά την επίσκεψή τους στο Γενικό Λογιστήριο, ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων ενώ στις συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδος, αναμένεται να τεθεί το θέμα των ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των χρεών προς αυτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαρδούβελης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η "εβδομάδα των παθών" για τα εργασιακά. Στο τραπέζι οι ομαδικές απολύσεις

SHARE:

24Media Network