Όλα ανοιχτά για τις συντάξεις

Όλα ανοιχτά για τις συντάξεις
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέρχεται από συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών Eurokinissi

Η δημοσιονομική κατάσταση και οι προοπτικές της όπως αυτές θα ενσωματωθούν στο προσχέδιο προϋπολογισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Τι αναφέρει το ανακοινωθέν

«Ο στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί. Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί τον Νοέμβριο, μαζί με τη δέσμη μέτρων της Επιτροπής για το φθινόπωρο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Αυτή είναι η τελευταία παράγραφος του επίσημου ανακοινωθέντος των θεσμών για την αποστολή τους στην Αθήνα. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο θέμα των συντάξεων, αλλά -αν διαβάσει κανείς πίσω από τις γραμμές- όλα παραμένουν ανοιχτά.

Διευκρινίζεται παράλληλα ότι «η αποστολή ήταν επίσης μια ευκαιρία να συναντηθούν (σ.σ.: οι θεσμοί) με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και τραπεζών με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους τρόπους συμμετοχής στην μετά-προγραμματική περίοδο και την ανταλλαγή απόψεων για βασικά θέματα πολιτικής».

«Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου για την πρώτη μετά-προγραμματική αποστολή στην Ελλάδα. Μέλη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχε στις συναντήσεις στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση.

«Η αποστολή πραγματοποίησε συζητήσεις για την κατάσταση και τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία στη μετά-προγραμματική περίοδο, καθώς και κατάσταση, αλλά και τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Αυτό συμπεριελάμβανε συζητήσεις σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές, οι οποίες θα συμβάλουν στην προετοιμασία του προσχεδίου προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2019, που θα υποβληθεί στην Επιτροπή έως τις 15 Οκτωβρίου, καθώς και στην εφαρμογή της στρατηγικής επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων», τονίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα