Αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια: Ως τις 27 Δεκεμβρίου η καταβολή

Αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια: Ως τις 27 Δεκεμβρίου η καταβολή
Αξιωματικοί του 5ου Συντάγματος Πεζικού Eurokinissi

Τα ποσά των αναδρομικών θα καταβληθεί εφάπαξ με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση.

Μέχρι και τις 27 του μήνα θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς πανεπιστημιακούς και μουσικούς του δημοσίου.

Με βάση τις πέντε υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ προβλέπεται ότι η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για το ποσό των αναδρομικών που θα καταβληθούν στους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ (καθαρό ποσό μετά τις κρατήσεις 363 εκατ. ευρώ), για τους Πανεπιστημιακούς στα 130,840 εκατ. ευρώ (καθαρό ποσό 79,1 εκατ. ευρώ), για τους γιατρούς του ΕΣΥ στα 189,180 εκατ. ευρώ (καθαρό ποσό 114,3 εκατ. ευρώ) για τους δικαστικούς στα 56,8 εκατ. ευρώ (καθαρό ποσό 34,308 εκατ. ευρώ).

Τα ποσά των αναδρομικών θα καταβληθεί εφάπαξ έως τις 27/01/2019 με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση, ενώ παράλληλα διευκρινίζεται ότι η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων θα εξαντληθεί στην παρακράτηση 20% που θα διενεργηθεί με την καταβολή του ποσού.

Σε περίπτωση θανάτου του άμεσου δικαιούχου τα αναδρομικά θα καταβάλλονται στους νόμιμους κληρονόμους οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ποσά αναδρομικών δεν θα καταβάλλονται σε όσους κλάδους εξομοιώνονται ή συνδέονται μισθολογικά με τα πέντε ειδικά μισθολόγια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα