Ούντο Μπούλμαν: Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους

Ούντο Μπούλμαν: Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους
Ούντο Μπούλμαν

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών - Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο έστειλε σαφές μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα, ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ηχηρό μήνυμα στις Βρυξέλλες, αλλά και το Βερολίνο έστειλε πριν από λίγο ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Γερμανός Ούντο Μπούλμαν καλεί τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, μεταξύ των οποίων είναι και η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους. «Τόσο η Ελλάδα, όσο και οι εταίροι της στην Ευρωζώνη ενδιαφέρονται για την πλήρη εφαρμογή τους», τονίζει.

«Η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι πιστωτές της. Η βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας πρέπει να αποτελέσει πλέον το βασικό μέλημα των συζητήσεων στo Eurogroup. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η χώρα να συνεχίσει την ανάκαμψή της και να μετατρέψει το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής σε επιτυχία που θα διαρκέσει. Οι ελληνικές Αρχές και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους έχουν κοινή ευθύνη γι αυτό», δήλωσε ο Ούντο Μπούλαν.

«Για να μπορέσει η Ελλάδα να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμά της, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, μεταξύ των οποίων και τις συμφωνίες για την ελάφρυνση του χρέους που εισήγαγε το Eurogroup το Μάιο του 2016. Οι μηχανισμοί που προσδιορίστηκαν από την Eurogroup είναι έξυπνοι και δοκιμασμένοι. Τόσο η Ελλάδα, όσο και οι εταίροι της στην Ευρωζώνη ενδιαφέρονται για την πλήρη και ταχεία εφαρμογή τους, προκειμένου να απελευθερώσουν το δυναμικό τους για να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον για τους Έλληνες και σταθερότητα στη νομισματική ένωση», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα