Πάγια: Για 50.000 τυχερούς το πρόγραμμα - Οι ασφυκτικές ημερομηνίες

Επιχείρηση πώλησης ρούχων
Επιχείρηση πώλησης ρούχων EUROKINISSI

Στις αρχές Ιουλίου θα ακολουθήσει η 2η φάση του μέτρου των παγίων και 50.000 επιχειρήσεις θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Δεν τίθεται θέμα παράτασης, δηλώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Έως 50.000 θα είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν, με βάση τα σημερινά στοιχεία, να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιδότησης των πάγιων δαπανών, καθώς απαιτείται μείωση τζίρου κατά 30% και ζημιογόνα χρήση, μετά την προσμέτρηση των μέτρων στήριξης.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Ιουλίου θα ακολουθήσει η 2η φάση του μέτρου των παγίων όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Ρ/Σ Alpha 9,89. Τότε θα ξεκινήσει η πίστωση των ποσών σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις που θα μπορέσουν, με βάση τα σημερινά στοιχεία, να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα (μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha), ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα παράτασης, προσθέτοντας, ωστόσο, πως κάθε φορά η κατάσταση επανεξετάζεται ανάλογα με τα δεδομένα. Να σημειωθεί ότι η αγορά και οι λογιστές ήδη βρίσκονται στα "κάγκελα" λόγω των πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων.

Για την παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε πως ήδη όλες οι χώρες κινούνται στη βάση της ευελιξίας και το 2022, ενώ για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων ανέφερε πως η σχετική συζήτηση θα ανοίξει το β' εξάμηνο εφέτος.

Σχετικά με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας από την Κομισιόν που ανακοινώνεται αύριο, δήλωσε ότι αυτή θα είναι θετική και θα οδηγήσει στο πακέτο «δόσεων». Συστάσεις θα υπάρχουν, ανέφερε, για τις επόμενες αξιολογήσεις.

Τέλος, σχετικά για το «κούρεμα» των ενοικίων είπε πως προς το παρόν φαίνεται πως θα είναι ο τελευταίος μήνας χρήσης του εν λόγω μέτρου. Ενώ, ερωτηθείς για τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου, ανέφερε ότι «κινούμαστε συνεκτικά ως κυβέρνηση» και είναι επιτυχία που εξασφαλίσθηκαν επιπλέον πόροι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργείο Οικονομικών, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κομισιόν
SHARE:

24Media Network