Παπανάτσιου: 'Μείωση του προστίμου για τα ανασφάλιστα οχήματα, ανάλογα με τον κυβισμό τους'

Παπανάτσιου: 'Μείωση του προστίμου για τα ανασφάλιστα οχήματα, ανάλογα με τον κυβισμό τους'

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για το ενδεχόμενο παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις, τα POS, αλλά και τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τα ανασφάλιστα οχήματα

Διευκρινίσεις για την προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων και για τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα έδωσε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Η Φυλή των Φίλων", η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

“Η παράταση θα δοθεί μόνο σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υποβολή της δήλωσής τους, κυρίως στους κατ'επάγγελμα αγρότες, επειδή υπήρξε θέμα με τη διασταύρωση στοιχείων, καθώς φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζεται, για εκείνους, το αφορολόγητο”, εξήγησε η κ. Παπανάτσιου και τόνισε ότι η όποια παράταση, δεν θα επηρεάσει την πρώτη δόση του φόρου και η καταβολή της θα πρέπει να γίνει στις 31 Ιουλίου.

Ανέφερε ακόμη ότι "από τις διασταυρώσεις, φάνηκε ότι επί σειρά ετών τις επιδοτήσεις δεν τις έπαιρναν κυρίως οι κατ'επάγγελμα αγρότες".

Η υφυπουργός Οικονομικών, ξεκαθάρισε επίσης ότι "οι άνθρωποι με μπλοκάκι δεν υποχρεούνται να έχουν POS εφόσον κάνουν τις δοσοληψίες τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών".

"Θα υποχρεούνται να έχουν μηχανήματα για συναλλαγές οι επιτηδευματίες που παρέχουν υπηρεσίες σε πολίτες", πρόσθεσε ενώ δεσμεύτηκε οτι θα υπάρξει διευκρίνιση, από το υπουργείο, τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία διασταύρωση, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση αρχείων από το υπουργείο Μεταφορών, για δηλωμένα κλεμμένα ή αποσυρμένα οχήματα.

Επίσης προανήγγειλε ότι θα μειωθεί το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα από τα 250 ευρώ, κλιμακωτά και με βάση τον κυβισμό του οχήματος.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φορολογικές δηλώσεις: Προς νέα παράταση μετά το αλαλούμ με τα αγροτικά εισοδήματα

Ανασφάλιστα οχήματα: Λήγει η προθεσμία, έρχονται πρόστιμα

SHARE:

24Media Network