Παράταση ως τις 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση ως τις 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις
Φορολογικές δηλώσεις EUROKINISSI

Παράταση μέχρι και τις 29 Ιουλίου στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που έληξε στο τέλος μήνα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο οικονομικών.

Για άλλη μια χρονιά δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή του αφού 12 ημέρες πριν την πρώτη λήξη της προθεσμίας απομένουν να κατατεθούν ακόμη περίπου 2,8 εκατομμύρια δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι:

Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα