Στο Παρίσι αύριο ο Κ. Χατζηδάκης. Στο τραπέζι θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας

Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης EUROKINISSI

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Γαλλία, ο Κωστής Χατζηδάκης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με θέμα και τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα.

Στο Παρίσι θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει, μαζί με άλλους Έλληνες υπουργούς, στο ελληνογαλλικό forum «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται», που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης θα μιλήσει για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα στο χώρο της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με μια σειρά από διευθύνοντες συμβούλους και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των ακόλουθων εταιρειών:

ADVERTISING

- EDF (η βασική εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία),

- RTE (η εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία),

- TOTAL (εταιρεία με συμβάσεις παραχώρησης ήδη στην Ελλάδα για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων),

- IMERYS (από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου),

- ENGIE,

- AKUO ENERGY,

- EREN,

- VALOREM,

- EIFFAGE και

- VINCI ENERGY.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης θα επισκεφθεί τα γραφεία και τα κέντρα διαχείρισης αποβλήτων των δύο μεγαλύτερων γαλλικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικά στη διαχείριση αποβλήτων, SUEZ και VEOLIA. O κ. Χατζηδάκης θα συνοδεύεται στη γαλλική πρωτεύουσα από τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Επενδύσεις
SHARE:

24Media Network