''Πειρατικές'' ασφαλιστικές εταιρείες-Κινδυνεύουν 700.000 Ι.Χ.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Εταιρείες με έδρα το εξωτερικό ασφαλίζουν αυτοκίνητα στην Ελλάδα, αλλά δεν ελέγχονται από το κράτος με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χιλιάδες ασφαλισμένοι

Φθηνή ασφάλιση χωρίς αντίκρισμα προσφέρουν σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων εταιρείες που έκαναν έφοδο στην αγορά, εκμεταλλευόμενες την κρίση.

Πολλές από αυτές έχουν έδρα στο εξωτερικό και δεν ελέγχονται από το ελληνικό Δημόσιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

ADVERTISING

''Πειρατές'' της ασφαλιστικής αγοράς του κλάδου αυτοκινήτου έχουν κλέψει τα τελευταία δύο χρόνια 700.000 ιδιοκτήτες ΙΧ καλύπτοντάς τους με χαμηλά ασφάλιστρα, αλλά χωρίς να τους παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες όταν οι πελάτες τους τις χρειαστούν.

Στελέχη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και μεγάλων ασφαλιστικών επιχειρήσεων υπογραμμίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι λόγω της οικονομικής ύφεσης επιλέγουν εταιρείες με ύποπτα φθηνά ασφάλιστρα, τα οποία είναι στα 230 ευρώ ετησίως.

Την πρακτική της τιμολόγησης κάτω του κόστους εφαρμόζουν εγχώριες επιχειρήσεις αλλά και ξένες που έχουν έδρα σε χώρες της ΕΕ.

Οι τελευταίες, μάλιστα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους μετά την απελευθέρωση των υπηρεσιών και, το χειρότερο, δεν είναι εκ του νόμου εφικτό να εποπτευθούν από τις εγχώριες αρχές. Δίνουν λόγο στις δικές τους.

Πρόκειται για εταιρείες, όπως λένε στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, οι οποίες έχουν έδρα τη Βουλγαρία, ακόμη και το Γιβραλτάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πώς θα πάρουν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της "EIG evima"

Στον αέρα 20.000 Ηρακλειώτες μετά το κραχ ασφαλιστικής

Ετοιμάζουν νόμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

SHARE:

24Media Network