'Πετάει' το Ελ. Βενιζέλος: Αξιοσημείωτη αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Απρίλιο

'Πετάει' το Ελ. Βενιζέλος: Αξιοσημείωτη αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Απρίλιο

Σε άνοδο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό. Τον Απρίλιο έφθασε τους 1,46 εκατ. επιβάτες

"Απογειώθηκε" η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους, σημειώνοντας αύξηση 24,2% και φθάνοντας τους 4,4 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τόσο η κίνηση εσωτερικού, όσο και η διεθνής, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αύξησης, +30,5% και +20,7% αντίστοιχα. Οι Έλληνες ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 21%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 28%.

Σε ό,τι αφορά τον μήνα Απρίλιο, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας έφθασε τους 1,46 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 21,1% τα αντίστοιχα επίπεδα του 2014. Οι επιβάτες εξωτερικού (948.914) αυξήθηκαν κατά 22,8% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2014 (772.602), αντικατοπτρίζοντας το ενισχυμένο διεθνές δίκτυο του αεροδρομίου κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες εσωτερικού, επίσης, συνέχισαν να επιδεικνύουν ρυθμούς ανόδου (+18,0%), ενώ, συνολικά, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 16% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 25%.

Πτήσεις

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσίασαν αύξηση 17,6% σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 10,7% και 23,3%, αντίστοιχα.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 46.080 και κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά 13,7% και 20%, αντίστοιχα.

AIR CANADArouge 

Ξεκίνησαν από τις 2 Μαΐου, οι καθημερινές απευθείας πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας AIR CANADArouge, που θα συνδέει την Αθήνα με Τορόντο και Μόντρεαλ.

Η AIR CANADA είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Καναδά και μία από τις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, αφού προσφέρει ανταποκρίσεις σε 50 πόλεις των ΗΠΑ, καθώς και σε Καραϊβική, Μεξικό και Ν. Αμερική.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network