Πιτσιόρλας: Επιδιώκουμε την καθαρή έξοδο

Συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου για το 2018 σήμερα στην βουλή.Στην φωτογραφία ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου για το 2018 σήμερα στην βουλή.Στην φωτογραφία ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Την επιδίωξη της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

“Η κυβέρνηση επιδιώκει μια καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι λένε να πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Εμείς λέμε ότι πιστοληπτική γραμμή σημαίνει και νέο πρόγραμμα” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφερόμενος στη λήξη του μνημονιακού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι “η αντιπολίτευση είναι αυτή που θέτει θέμα πιστοληπτικής γραμμής και εμείς θεωρούμε ότι κάνουν λάθος γιατί θέλουμε τον Αύγουστο του 2018 να τελειώσουμε από τα μνημόνια”. Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορεί η χώρα να καθορίσει με μεγαλύτερη αυτονομία το μείγμα που επιθυμεί να ακολουθήσει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι άκαιρη η συζήτηση είτε για θετικά μέτρα , όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, είτε για αποφυγή συμφωνημένων περικοπών, όπως στις συντάξεις, διότι - όπως είπε - κάτι τέτοιο θα μείωνε την αξιοπιστία της χώρας ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος .

Κατέληξε δε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει το να μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει πιθανές  αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, οι οποίες “προφανώς επηρεάζουν όλες τις οικονομίες, όχι μόνο την ελληνική. Όσο πιο δυνατή είναι η οικονομία της κάθε χώρας, τόσο περισσότερο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις αναταράξεις”.

SHARE:

24Media Network