Πόλεμος νεύρων και στη μέση οι τράπεζες. Μεγαλύτερη "τρύπα" βλέπουν οι τροϊκανοί

Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, στο υπ. Οικονομικών. Αντικείμενο των συζητήσεων η αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, η μείωση εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών και η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, στο υπ. Οικονομικών. Αντικείμενο των συζητήσεων η αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, η μείωση εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών και η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Σε "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις μετατρέπεται η διαφωνία για το ύψος των κεφαλαίων που χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες. Καμία συμφωνία Προβόπουλου-τρόικας. Μετατίθεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Stress Tests

Xωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το  η συνάντηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΤτΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests μετατίθεται για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος,  επιμένει στην αποτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών για τις συστημικές τράπεζες, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στην έκθεση της Black Rock.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα stress tests της Βlack Rock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, δημοσίευμα των Financial Τimes αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυμαίνονται στα 20 δισ. ευρώ.

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών μέχρι στιγμής δεν έχουν γεφυρωθεί, με κύκλους της ΤτΕ να υποστηρίζουν ότι δεν είναι θέμα αριθμών, αλλά θέμα πολιτικών πιέσεων.

Τι πραγματικά συμβαίνει στις ελληνικές τράπεζες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η έκθεση της BlackRock και τα 20 δισ. που λείπουν. Τι πραγματικά συμβαίνει

Απάντηση από Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 5,5 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

Financial Times: Μπρα ντε φερ Ελλάδας- τρόικας για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

SHARE:

24Media Network