Πούτιν δώσε και σώσε. Άμεση συμφωνία για τον αγωγό ονειρεύεται η κυβέρνηση

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του π[ρωθυπουρού ΑΛέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν μετα την συνάντηση τους στην Μόσχα την Μεγ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015.
(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/NADREA BONETTI/EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του π[ρωθυπουρού ΑΛέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν μετα την συνάντηση τους στην Μόσχα την Μεγ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/NADREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε προκαταβολή 5 δισ. ευρώ ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που ο χρόνος της διαπραγμάτευσης τελειώνει. Πιθανό να πέσουν υπογραφές για τον αγωγό ακόμα και τη Δευτέρα

Για πιθανότητα υπογραφής -στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας- της συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό Turkish Stream, η οποία μπορεί να αποφέρει στην Ελλάδα ποσό έως και 5 δισ. ευρώ, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», το ποσό θα είναι προκαταβολή των κερδών, που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης.

Όπως αναφέρεται, οι υπογραφές για τη συμφωνία, που κλείστηκε στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πιθανόν να μπουν ακόμη και τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε συναντηθεί, στη Λετονία, με τον επίτροπο Ενέργειας της Κομισιόν, με τον οποίο συζήτησε το θέμα.

Το έργο του Turkish Stream, πάντως, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη, αναμένεται να έχει υλοποιηθεί έως το 2019.

Εξάλλου, το Spiegel, επικαλούμενο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως η ρωσική συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί την Τρίτη και να αποφέρει μια προκαταβολή μεταξύ 3 και 5 δισεκ. ευρώ. Το ίδιο στέλεχος δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, πως η συμφωνία θα μπορούσε "να γυρίσει τη σελίδα" για την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Πούτιν
SHARE: