"Πρέπει επιτέλους να βγούμε μπροστά"

ΑΘΗΝΑ-Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Να προχωρήσουμε τώρα σε διαρθρωτικές αλλαγές για να μην βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, δηλώνει στην Real News ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος

Ή θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, διαμηνύει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας "Real news"

Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τονίζει ότι αν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και τα συμφωνηθέντα δεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων.

"Μέχρι τώρα συρόμαστε από τις εξελίξεις, δείχνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και ότι εξαναγκαζόμαστε σε μέτρα που επιβάλλονται έξωθεν" σημειώνει και προσθέτει "πρέπει , επιτέλους να βγούμε μπροστά. Όχι γιατί το απαιτούν οι δανειστές μας, αλλά επειδή θέλουμε εμείς να αλλάξουμε την πορεία του τόπου".

Ο κ. Προβόπουλος προειδοποιεί ότι "αν δεν συστρατευθούμε τώρα με αποφασιστικότητα, πείσμα, τόλμη και σύνεση, θέτουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα και την πρόοδο ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου. Τυχόν αποτυχία θα οδηγούσε τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό".

Τέλος αναφερόμενος στις τράπεζες επισημαίνει ότι σήμερα αντιμετωπίζουν τη δυσπιστία των αγορών αλλά εκτιμά πως "το ξεκαθάρισμα από τη μελέτη της Βlackrock θα επιτρέψει τη συντομότερη επιστροφή των τραπεζών στις αγορές".

"Το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας" τονίζει "παρέχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τις τράπεζες εκείνες που ενδεχομένως θα δυσκολευθούν. Οι πόροι του , δίνουν την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια στους καταθέτες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αιχμές Προβόπουλου για την ύφεση

SHARE:

24Media Network