Ρέγκλινγκ: Πιθανόν φέτος οι προτάσεις για το ελληνικό χρέος

Ρέγκλινγκ: Πιθανόν φέτος οι προτάσεις για το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ανακοινωθούν μέσα στο 2016 και τα μακροπρόθεσμα όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα αποφασισθούν πιθανόν φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις που γίνονται για το θέμα αυτό.

«Ο ESM έχει εντολή να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα, κάτι που γίνεται, και θα κάνουμε προτάσεις πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε.

«Υπάρχει σε σημαντικό βαθμό συμφωνία. Δεν θα έχουμε μία ακριβή συμφωνία για το τι θα κάνουμε στα μέσα του 2018, αλλά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα έχουμε πιθανόν αποφάσεις φέτος», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα αποσκοπούν κυρίως στη μείωση της ευαισθησίας της ελληνικής οικονομίας στα επιτόκια (σ.σ.: τις μεταβολές τους).

Ο επικεφαλής του ESM είπε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ληφθούν όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα και μπορεί να ακολουθηθούν από μακροπρόθεσμη ελάφρυνση, εάν η Αθήνα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιστροφή στις αγορές το 2017 βλέπει ο Ρέγκλινγκ για την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network