Ρυθμίστηκαν τα δύο πρώτα στεγαστικά δάνεια από το νέο νόμο Κατσέλη

Ρυθμίστηκαν τα δύο πρώτα στεγαστικά δάνεια από το νέο νόμο Κατσέλη
Εικόνα από το κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα G4PHOTOS

Οι πολίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι στεγαστικού, καταναλωτικού ή επιχειρηματικού δανείου μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα του νέου νόμου Κατσέλη.

Γεγονός είναι οι πρώτες δύο ρυθμίσεις κόκκινων στεγαστικών δανείων μέσα από την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα του νέου νόμου Κατσέλη που αφορούν οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά.

Η πρώτη ευνοϊκή ρύθμιση για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 24 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 40% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Η δεύτερη ευνοϊκή ρύθμιση επίσης για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 25 έτη, με επιτόκιο 2% κι επιπλέον 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Οι πολίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι στεγαστικού, καταναλωτικού ή επιχειρηματικού δανείου μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Από την 1η Ιουλίου έως και τις 18 Αυγούστου μόλις 22 αιτήσεις είχαν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες. Μία εβδομάδα νωρίτερα, οι αιτήσεις ήταν 15. Το ενδιαφέρον των δανειοληπτών είναι έντονο, όπως καταδεικνύει το γεγονός ότι στην πλατφόρμα έχουν εισέλθει 68.823 χρήστες. Από αυτούς, όμως, σχεδόν ένας στους τέσσερις έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης (14.822 δανειολήπτες) και μόνο 22 έχουν καταφέρει να στείλουν τις αιτήσεις τους στις τράπεζες.

Για να υποβληθεί η αίτηση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι τράπεζες να δώσουν τα πλήρη στοιχεία για το ύψος των οφειλών προκειμένου στη συνέχεια να διαπιστώσει το ηλεκτρονικό σύστημα εάν πληρούνται τα κριτήρια. Εάν ένας δανειολήπτης έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο σημείο να ζητήσει από την τράπεζα τα στοιχεία της οφειλής του, εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα