Σχοινάς: Οι διάφοροι αξιωματούχοι δεν μιλούν εκ μέρους της Κομισιόν

Σχοινάς: Οι διάφοροι αξιωματούχοι δεν μιλούν εκ μέρους της Κομισιόν

"Εξετάζουμε την ελληνική πρόταση", απαντά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σε όσους σπεύδουν να απορρίψουν τη νέα ελληνική πρόταση. Τι είπαν ανώνυμα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση και άλλοι αξιωματουχοι της ΕΕ "δεν ομιλούν εκ μέρους" της Επιτροπής, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των εκπροσώπων της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής έκανε τη δήλωση αυτή αφού το Reuters μετέδωσε ότι τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ, τους οποίους δεν κατονόμασε, δήλωσαν πως η νέα πρόταση, που υπέβαλε σήμερα η Ελλάδα στους θεσμούς, δεν είναι επαρκής για να συναφθεί μια συμφωνία.

"Αυτό που υποβλήθηκε δεν είναι επαρκές για να προχωρήσει η διαδικασία", δήλωσε ένας αξιωματούχος. "Δεν είναι επαρκές και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη μέλη", πρόσθεσε ένας δεύτερος αξιωματούχος, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Το βρετανικό πρακτορείο διευκρινίζει πως ο δεύτερος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι η ελληνική πρόταση δεν περιέχει καμιά λύση στη διένεξη μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Δήλωσε ακόμη ότι περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους που οι πιστωτές δεν θα μπορούσαν να αποδεχθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Οι ελληνικές προτάσεις αξιολογούνται με τη μέγιστη προσοχή

Βαρουφάκης: Η πρόταση των δανειστών δεν είναι βιώσιμη

Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Στο πρώτο Eurogroup μου είπαν 'Forget It Yanis'

SHARE:

24Media Network