Σε ανοδική πορεία τα ληξιπρόθεσμα τον Φεβρουάριο

Σε ανοδική πορεία τα ληξιπρόθεσμα τον Φεβρουάριο

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο καταγράφεται αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές φορέων του Δημοσίου προς την αγορά

Αύξηση 243 εκατ. ευρώ κατέγραψαν στο τέλος Φεβρουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των καθυστερούμενων επιστροφών φόρων, με το σύνολο να φτάνει τα 5, 05 δις ευρώ έναντι 4,805 δις ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης έφτασαν στο τέλος Φεβρουαρίου 3,79 δις ευρώ έναντι 3,6 δις δις ευρώ τον Ιανουάριο καταγράφοντας αύξηση κατά 196 εκ ευρώ σε ένα μήνα.

 Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία που αύξησαν το Φεβρουάριο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα 2,36 δις ευρώ από 2,24 δις ευρώ τον Ιανουάριο.

Τα δημόσια νοσοκομεία αύξησαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στα 574 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο από 514 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αύξησαν οριακά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα 303 εκατ. ευρώ από 300 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Αντίθετα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μείωσαν -επίσης οριακά- τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στα 387 εκατ. ευρώ από 397 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Τέλος οι καθυστερούμενες επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 1.256 εκατ. ευρώ από 1206 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου αυξήθηκαν συνολικά κατά 500 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αύξηση του ΑΕΠ μόλις 0,5% βλέπει το ΟΕΕ

'Έκρηξη' στα ληξιπρόθεσμα τον Ιανουάριο

SHARE:

24Media Network