Σε επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου προχωρά το δημόσιο

Σε επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου προχωρά το δημόσιο
Υπουργείο Οικονομικών Eurokinissi

Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρά το ελληνικό Δημόσιο, αναμένοντας να αντλήσει περίπου 2 δισ. ευρώ.

Νέα έξοδο στις αγορές με επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου του Ιανουαρίου, προχωρά το ελληνικό Δημόσιο.

Ο ΟΔΔΗΧ έχει δώσει ήδη εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan για να προετοιμάσουν και να διενεργήσουν την διαδικασία δημοπρασίας του 15ετούς ομολόγου, το οποίο είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο με απόδοση 1,875%.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Σύμφωνα με αναλυτές, το ποσό που αναμένεται να αντλήσει ο ΟΔΔΗΧ από το reopening θα κινηθεί κοντά στα 2 δισ. ευρώ ενώ το επιτόκιο αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 1%, από 1,15 -1,20%.

Σημειώνεται πως αυτή αποτελεί ουσιαστικά την πέμπτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη αντλήσει 10 δισ. ευρώ συνολικά. Η επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου θα αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα εν όψει του δύσκολου τέλους του 2020 και παράλληλα θα αυξήσει την ρευστότητα του ομολόγου για το οποίο υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τις διεθνείς αγορές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η απόδοση του 15ετούς ομολόγου αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο 1.063% και γίνεται μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της μεγάλη έκδοσης των 100 δισ. ευρώ που έκανε η ΕΕ για να χρηματοδοτήσει την πρωτοβουλία SURE για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Η επίσπευση της έκδοσης που ήταν προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα έχει την βάση της στην σταδιακή άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, λόγω και μεγάλων εκδόσεων στις οποίες προχωρούν τις επόμενες μέρες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα