Σενάρια τρόμου από τη Bild: Τώρα και η Μέρκελ εξετάζει το Grexit

Σενάρια τρόμου από τη Bild: Τώρα και η Μέρκελ εξετάζει το Grexit

Κρατική χρεοκοπία αντί διάσωσης είναι το νέο σενάριο που εξετάζει η Γερμανίδα Καγκελάριος, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Bild. Η γερμανική εφημερίδα επιστρέφει στον τρόμο, στο παρά πέντε της συμφωνίας

"Η Άνγκελα Μέρκελ αγωνίστηκε για μήνες για την Ελλάδα, αλλά το βράδυ της Τετάρτης φαίνεται πως όλα τελικά ήταν μάταια", σύμφωνα με νέο δημοσίευμα - σοκ της εφημερίδας Bild που περιγράφει αναλυτικά τη στάση της Καγκελαρίας μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, η εφημερίδα "μπαίνει διεισδύει στο στρατηγικό σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα της Μέρκελ" και παρουσιάζει τα πιθανά σενάρια για το ελληνικό ζήτημα.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: "Δύο ώρες διαπραγματεύθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος στις Βρυξέλλες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μόλις ολοκληρώθηκε ήταν σαφές πως η ελληνική χρεοκοπία είναι πλέον ασταμάτητη καθώς και οι δύο πλευρές μιλούν ανοιχτά για Grexit".

Η γερμανική εφημερίδα αναρωτιέται γιατί ξαφνικά η Άνγκελα Μέρκελ κάνει λόγο για μια ελληνική χρεοκοπία;

- Στη δίωρη συνομιλία με Τσίπρα γύρισε απαθής, απέρριψε τους όρους της ΕΕ (π.χ. όπως υψηλότερο ΦΠΑ) και πάλι.

- Μια ομάδα του ΔΝΤ αποχώρησε χθες από τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους της να κάνουν λόγο για "μεγάλες διαφορές".

- Η αυξανόμενη πίεση προς την κ. Μέρκελ από τους βουλευτές των CDU / CSU που απορρίπτουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα.

Από την άλλη μεριά, σχολιάζει το δημοσίευμα, στην Αθήνα το ΣτΕ κήρυξε παράνομες τις περικοπές στις συντάξεις. Το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας "έκλεισε" προσωρινά, εξαιτίας μιας διαδήλωσης κατά των μέτρων λιτότητας της Ε.Ε. από το ΠΑΜΕ. Αντίθετα, στο Βερολίνο σήμερα ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο.

Συγκεκριμένα, συνεχίζει ο αρθρογράφος, συζητούν σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πτώχευσης της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, εξετάζουν capital controls στη διακίνηση κεφαλαίων και ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, ενώ στο τραπέζι παραμένει η κρατική χρεοκοπία αντί διάσωσης.

Μια κορυφαία Γερμανός διπλωμάτης δήλωσε στην Bild: "Η Καγκελάριος γνωρίζει τώρα ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός!".

Ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάντιμαν προειδοποίησε ότι: "Ο κίνδυνος χρεοκοπίας αυξάνεται κάθε μέρα!".

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι "η προθεσμία έληξε για την Αθήνα. Την επόμενη Πέμπτη θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Μετά από όλα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν έχουμε δοκιμάσει τα πάντα".

SHARE:

24Media Network