ΣΕΒ: Στίγμα κοινωνικής συναίνεσης και άρωμα γυναίκας στη φετινή Γενική Συνέλευση

ΣΕΒ: Στίγμα κοινωνικής συναίνεσης και άρωμα γυναίκας στη φετινή Γενική Συνέλευση
Eurokinissi

Με ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στη διοίκηση, αλλά και με ενδυνάμωση της συμμετοχής του “οικοσυστήματος” καινοτομίας και της συνδεσιμότητας με τα Πανεπιστήμια, σφραγίζεται η φετινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Με βασικό μήνυμα «Μαζί ανοίγουμε δρόμους» και με hashtag #ElladaAvrio πραγματοποιείται με φυσική παρουσία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, (10:00-13:30) η φετινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Όπως τονίζεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών το φετινό βασικό μήνυμα της Γ.Σ. αποτυπώνει “την βασική φιλοσοφία του ΣΕΒ, αυτήν του διαλόγου μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και της Πολιτείας, αλλά και της επιδίωξης ευρύτερων συναινέσεων σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας.”

Να σημειωθεί ότι φέτος θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Επανεκλογή Δημήτρη Παπαλεξόπουλου

Σύμφωνα, δε, με την ομόφωνη απόφασή του (30/5/2022), το ΔΣ του ΣΕΒ θα προτείνει στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης των Μελών την επανεκλογή του κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του κ. Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, ως Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου. Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαλεξόπουλος εξελέγη για 1η φορά στην προεδρία του ΣΕΒ στις 15 Ιουνίου 2020.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΕΒ αναλαμβάνει για μια ακόμη διετία την προεδρία του μεγαλύτερου εργοδοτικού συνδέσμου της χώρας, ακολουθώντας μια μακρά παράδοση προσφοράς και ευθύνης στο ελληνικό επιχειρείν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη φετινή Γενική Συνέλευση αναμένεται να σκιαγραφήσει το προγραμματικό πλαίσιο της διοίκησής του για το επόμενο εξίσου κρίσιμο διάστημα, αναδεικνύοντας, όπως τονίζεται, “την ανάγκη ουσιαστικής προσαρμογής στις μεγάλες προκλήσεις, την ανθεκτικότητα που επέδειξε η επιχειρηματικότητα μέχρι σήμερα καθώς και της επιτακτικής ανάγκης ενδυνάμωσης των δεσμών με την κοινωνία.”

Επίσης, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα Μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν, τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2021, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2021), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2022.

Οι πολιτικοί αρχηγοί

Όπως κάθε χρόνο στις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΒ, στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης (13:30) θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας.

Θα ακολουθήσει η Ανοικτή Εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, (στις 19:00). Την Εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον νέο Πρόεδρο του ΣΕΒ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, συντονιστής της οποίας θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανοικτή Εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά, μέσω livestreaming. δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν μία συζήτηση για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις αλλά και το σύνολο της κοινωνίας

Με “σφραγίδα” από τον κλάδο τροφίμων

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι Πρόεδρος της φετινής Γενικής Συνέλευσης θα αναλάβει η επιχειρηματίας κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, που εκπροσωπεί μια ιστορική, ελληνική επιχείρηση του κλάδου των τροφίμων, με ισχυρό παραγωγικό αποτύπωμα και δυναμική παρουσία στη διεθνή αγορά.

Το ΔΣ του ΣΕΒ με άρωμα γυναίκας

Σε σχέση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, που απαρτίζεται από προσωπικότητες που εκπροσωπούν ολόκληρο σχεδόν το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού επιχειρείν, προωθούνται αλλαγές ιδιαίτερου συμβολισμού. Βέβαια η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ παραμένει, καθώς ακολουθείται μια πάγια πολιτική, όπου συνδυάζεται η εμπειρία και η γνώση των παλαιότερων σε εμπειρία μελών, με τη συμμετοχή νεότερων με στόχο την σύνθεση τάσεων και απόψεων στην επιτελική ομάδα της Διοίκησης.

Ωστόσο, στο ΔΣ του ΣΕΒ εισέρχονται σε αυτό ως νέα μέλη 3 γυναίκες. Συγκεκριμένα στο ΔΣ του ΣΕΒ εισέρχονται η κ. Πέγκυ Αντωνάκου της Google ΝΑ Ευρώπης, η κα. Νάγια Καλογεράκη της Coca-Cola HBC A.G. (CCHBC) και η κα. Ασημίνα Τζίκα, της βιομηχανίας αλουμινίου ΕΛΒΙΑΛ. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο μέλος του Συμβουλίου, κα. Ιουλία Τσέτη της UNIPHARMA, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα Γενικής Γραμματέως.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις και η περιφέρεια

Αλλαγές, επίση,ς επέρχονται και στη σύνθεση του 90μελούς Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, το οποίο ανανεώνεται σημαντικά, με αρκετά νέα πρόσωπα, αφού συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι από 7 εταιρείες τεχνολογίας/start-ups, όπως και 15 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την περιφέρεια.

Συνολικά στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, και από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με έντονη την παρουσία της βιομηχανίας/μεταποίησης (ξεπερνά το 40%). Μάλιστα με όλες αυτές τις ανακατατάξεις ενισχύεται η συμμετοχή των γυναικών στο Γενικό Συμβούλιο, με 14 παρουσίες συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημόσιες δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ήδη, έχει επισημάνει, την ανάγκη να αναβαθμιστεί η συλλογική ικανότητα για καινοτομία, ως προϋπόθεση για κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναβάθμισε την συμμετοχή και το ρόλο του οικοσυστήματος καινοτομίας στον ΣΕΒ, αφού περισσότερες από 83 καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας – start up έγιναν μέλη του Συνδέσμου τα τελευταία 2 χρόνια.

Επίσης, στο φόντο της στρατηγικής επένδυσης στην “οικοσύστημα της καινοτομίας και της γνώσης” τη διετία αυτή ενισχύθηκε η συνεργασία με πανεπιστήμια, με κέντρα έρευνας και επιχειρηματικότητας, ενώ ο Σύνδεσμος έχει αναπτύξει δράσεις για την ενίσχυση του Upskilling & Re-skilling του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων – μελών του.

Το “αποτύπωμα” στην οικονομία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒ κλείνει εφέτος τα 115 χρόνια συνεχούς προσφοράς. Σήμερα εκπροσωπεί τις σύγχρονες και οργανωμένες επιχειρήσεις της χώρας που παράγουν περισσότερο από το 40% της οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, η διοίκηση, “τα νέα μέλη του ΣΕΒ αυξήθηκαν σημαντικά την τελευταία διετία, με την προσθήκη 170 επιχειρήσεων, ενώ τονίζεται ότι είναι ο κορυφαίος φορέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που εκπροσωπεί σήμερα, άμεσα και έμμεσα, περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις, όλων των μεγεθών και όλων των κλάδων της οικονομίας. Χαρακτηριστικό του πολυδιάστατου φάσματος εκπροσώπησης του ΣΕΒ είναι ότι το 70% των μελών του ανήκουν στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις της χώρας.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα