Σκάνδαλο λαθρεμπορίας καυσίμων: Ένσταση ακυρότητας από τον συνήγορο υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ  ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ  ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Ένσταση ακυρότητας υπέβαλε ο συνήγορος του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ που φέρεται να εμπλέκεται στη λαθρεμπορία καυσίμων. Συνεχίζονται οι απολογίες των οδηγών βυτιοφόρων. Προφυλακιστέος ο Γ. Σπανός

Ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, υπέβαλε το πρωί στον έβδομο ανακριτή Πειραιά, ο συνήγορος του τμηματάρχη διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Στην ένσταση αναφέρεται ότι «στο κατηγορητήριο δεν ορίζεται η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος η οποία έχει κατασχεθεί, παρά μόνο η αξία του ανύπαρκτου λαθρεμπορεύματος που ανέρχεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα 662.880 ευρώ».

Τονίζεται επίσης ότι «η αξία του ανύπαρκτου λαθρεμπορεύματος που αναφέρεται στο προσβαλλόμενο κατηγορητήριο και έχουν προσδιορισθεί αντίστοιχα σε αυτό, έχει γίνει από τον έβδομο ανακριτή Πειραιά βάσει του διαβιβαστικού εγγράφου της αστυνομίας». Χαρακτηριστικά ο συνήγορος αναφέρει στην ένσταση «ότι δεν υπάρχει λαθρεμπορία χωρίς λαθρεμπόρευμα όπως και ανθρωποκτονία χωρίς νεκρό».

Γι' αυτόν τον λόγο, η απολογία του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ διακόπηκε μέχρι να συγκληθεί το δικαστικό συμβούλιο, που καλείται να αποφασίσει για την τύχη της ένστασης.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι απολογίες των έξι οδηγών βυτιοφόρων που φέρονται να εμπλέκονται σύμφωνα με την αστυνομία στο κύκλωμα λαθρεμπορίας.

Στο μεταξύ, αύριο Δευτέρα, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γ. Σπανός και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του που κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων η οποία θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων: Προφυλακίστηκε ο Γιώργος Σπανός

SHARE:

24Media Network