Σκουρλέτης: Ο Στουρνάρας λειτουργεί προβοκατόρικα

Leader of the Greek Opposition party SYRIZA Alexis Tsipras delivers a press conference during his visit to the 79th TIF. Thessaloniki, Greece on September 13, 2014. /                79 . ,   14  2014.
Leader of the Greek Opposition party SYRIZA Alexis Tsipras delivers a press conference during his visit to the 79th TIF. Thessaloniki, Greece on September 13, 2014. / 79 . , 14 2014. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του κ. Στουρνάρα, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως "όλες οι κινήσεις αξιολογούνται και όλα είναι ανοιχτά"

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στους πολιτικους συντάκτες.

"Με τις δηλώσεις του που κινούνται έξω από τα όρια που ορίζονται για το ρόλο του, υπέδειξε στους βουλευτές τι να κάνουν", δήλωσε ο κ.Σκουρλέτης συμπληρώνοντας πως "λειτουργεί προβοκατόρικα."

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα και θεσμική εκτροπή και τόνισε πως δεν κινείται ως θεσμικός παράγοντας που λειτουργεί κατευναστικά για την αγορά και το τραπεζικό σύστημα, αλλά κινείται ως ένα πολιτικό πρόσωπο. "Κρίνεται ο ίδιος και οι ευθύνες οι προσωπικές πλέον είναι βαρύτατες", διευκρίνισε. Μάλιστα συμπλήρωσε πως "ίσως να μην έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν είναι υπουργός οικονομικών".
"Όλα μπορεί να τα έχει κατά νου και να έχουν θολώσει οι σκέψεις του" είπε, αναφερόμενος στα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Σχετικά με την επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως "ο πρωθυπυργός αναδεικνύνεται ο αρχιτέκτοντας του χάους και ο ανθρωπος που επενδύει σε αυτό το κλίμα". Μάλιστα συμπλήρωσε πως σε αυτή την τακτική πρωτοστατούν τα πρώτα στελέχη της κυβέρνησης όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος με τις χθεσινές της δηλώσεις. "Πρόκειται  για τυχοδιωκτισμό χωρίς προηγούμενο και ζουμε ένα ακραίο και επικίνδυνο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού", συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό που βάλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι θα γυρίσουν μπούμεραγκ στην κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: