Σκυλακάκης: Αυξημένα κατά 511 εκ. τα έσοδα από φόρους τον Μάρτιο – “Έρχονται καλά νέα για το έλλειμμα”

Σκυλακάκης: Αυξημένα κατά 511 εκ. τα έσοδα από φόρους τον Μάρτιο – “Έρχονται καλά νέα για το έλλειμμα”
Θεόδωρος Σκυλακάκης George Vitsaras / SOOC

Θετικά αποτυπώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού τον περασμένο μήνα.

Θετικά αποτυπώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού το Μάρτιο. Όπως σημειώνει, “στις επόμενες ημέρες αναμένονται τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα του 2021, που εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά καλύτερα σε σχέση με την πρόβλεψη του προϋπολογισμού”.

“Η καλή πορεία των δημοσίων εσόδων συνεχίστηκε και τον Μάρτιο, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα από τον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας. Τα έσοδα από φόρους ήταν αυξημένα κατά 511 εκατ. ευρώ ή 17,5% έναντι του στόχου κάτι που υπεραντιστάθμισε τις πολύ υψηλές επιστροφές εσόδων οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 321 εκατ. ευρώ από τον στόχο”, αναφέρει σε δήλωσή του για την πορεία του προϋπολογισμού.

Όπως σημειώνει, “στις επόμενες ημέρες αναμένονται τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα του 2021, που εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά καλύτερα σε σχέση με την πρόβλεψη του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου πιθανώς η βελτίωση να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει την 1,5 μονάδα του ΑΕΠ. Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς επιβεβαιώνει προς τους θεσμούς και τις αγορές την συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και επιτρέπει την χωρίς αυξημένους δημοσιονομικούς κινδύνους λελογισμένη πρόσθετη ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έναντι των παράλογα υψηλών τιμών ενέργειας που έχει προκαλέσει η απεχθής ρωσική εισβολή” καταλήγει ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα