Σόιμπλε: Ευχάριστο το νέο πως οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται 25 δισ. ευρώ

Σόιμπλε: Ευχάριστο το νέο πως οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται 25 δισ. ευρώ
ACTION PRESS / LAPRESSE

Στάση αναμονής από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. "Θα πρέπει πρώτα να δούμε ποια σχέδια θα προσκομίσουν οι ελληνικές τράπεζες" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε. Θετικά σχόλια για το ότι δεν χρησιμοποιήθηκε όλο το ποσό

«Προς το παρόν είναι ευχάριστο» το γεγονός ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Γιργκ Βαϊσγκέρμπερ, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα ήταν πρώιμο να συμπεράνει κανείς ότι θα μπορούσε ως εκ τούτου να περιοριστεί ο συνολικός όγκος του ελληνικού προγράμματος.

«Θα πρέπει πρώτα να δούμε ποια σχέδια θα προσκομίσουν οι ελληνικές τράπεζες και μετά να περιμένουμε πώς θα αντιδράσει σε αυτά η ΕΚΤ, η οποία έχει τον ηγετικό ρόλο μεταξύ των θεσμών», ανέφερε ο κ. Βαϊσγκέρμπερ και παρέπεμψε στην τρέχουσα διαδικασία για την ανεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των τραπεζών που διαπιστώθηκαν στα stress-test.

«Οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν αυτά τα κενά με ιδιωτικά μέσα. Έως τις 6 Νοεμβρίου πρέπει να προσκομίσουν τα σχέδια για να κλείσουν τις τρύπες για το βασικό σενάριο. Εάν το καταφέρουν με ιδιωτικά μέσα, τότε έχουν εξασφαλίσει ότι δεν χρειάζεται να αναδιαρθρωθούν βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών. Ως δεύτερο βήμα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να παρουσιάσουν τα σχέδια σχετικά με το πώς θα καλυφθούν τα κεφαλαιακά κενά κατά το δυσμενές σενάριο. Πρέπει πρώτα να περιμένουμε αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες, Stress Tests
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανοίγει ο δρόμος για τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου των τραπεζών

Σήμερα η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

SHARE:

24Media Network