Σολτς: Η Αθήνα θα μπορεί και πάλι σύντομα να σταθεί στα πόδια της

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς AP

"Σε μία κίνηση αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο όλοι από κοινού βοηθήσαμε τη χώρα σε μία δύσκολη κρίση. Μια απόδειξη για το πόσο σημαντική είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

«Η Αθήνα θα μπορεί και πάλι σύντομα να σταθεί στα πόδια της και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα στην αγορά» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο- για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μία κίνηση αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο όλοι από κοινού βοηθήσαμε τη χώρα σε μία δύσκολη κρίση. Μια απόδειξη για το πόσο σημαντική είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει ο Σολτς

ADVERTISING

Στη συνέντευξή του στην Rheinische Post με τίτλο «Δεν είμαστε “εξυπνάκηδες”», ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τονίζει επίσης ότι «οι χώρες της ευρωζώνης στήριξαν, τελικά, κυρίως την Ελλάδα με το να δώσουμε στην Αθήνα την ευκαιρία να λάβει δάνεια, και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους».

Σε άλλες δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σολτς υπογράμμισε ότι το ευρώ "διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη". "Ναι, το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο" είπε ο Σολτς όταν ρωτήθηκε αν το κοινό νόμισμα θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συμφωνία για την ενίσχυση της Ευρωζώνης που επιτεύχθηκε μεταξύ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντηση που είχαν στο Μέζεμπεργκ, έξω από το Βερολίνο, αυτήν την εβδομάδα, θα θωρακίσει το ευρώ από τις κρίσεις.

"Με τις συμφωνίες του Μέζεμπεργκ οικοδομούμε περαιτέρω το σπίτι της Ευρώπης. Περιλαμβάνει μια μονωμένη οροφή που αντέχει τις μελλοντικές καταιγίδες και τις βροχερές ημέρες. Έχουμε μια νέα ορμή στην Ευρώπη, χάρη στον πρόεδρο Μακρόν" πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Όλαφ Σολτς, Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σολτς: Το ευρώ διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη

Τσίπρας: "Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες"

Μακρόν: Η συμφωνία, νέα αφετηρία για την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network