Σόρος προς Μέρκελ: Οδηγείς την ευρωζώνη σε κατάρρευση

Σόρος προς Μέρκελ: Οδηγείς την ευρωζώνη σε κατάρρευση

Διαβάστε τις δηλώσεις του Τζορτζ Σόρος και τις αυστηρές συστάσεις προς την Γερμανίδα Καγκελάριο. Ενάντια στην πολιτική "δεν μπορώ" που οδηγεί την ευρωζώνη σε πλήρη κατάρρευση

Να εγκαταλείψει τη "μη ρεαλιστική και παράλογη ιδέα" ότι μια πολιτική ένωση θα πρέπει να προηγηθεί ενός πλήρους ανεπτυγμένου τραπεζικού τομέα και μιας δημοσιονομικής ένωσης προτρέπει τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

H Γερμανία πρέπει να αλλάξει την "δεν μπορώ" πολιτική ενάντια στην άμεση δημιουργία μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης, ή, κινδυνεύει να γίνει "το κέντρο μιας αυτοκρατορίας" υπεύθυνης για την κατάρρευση της ευρωζώνης, αναφέρει ο Σόρος, σε δηλώσεις του στους Financial Times.

Αναφερόμενος στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα "φιάσκο", λόγω της θέσεως της Γερμανίας να αφήσει τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ χωρίς ένα ισχυρό τείχος προστασίας ώστε να προστατευθούν από την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

"Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει σε μικρό βαθμό την ιδιοτέλεια της Γερμανίας αλλά θα δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική Ευρώπη" σημειώνει ο Σόρος.

SHARE:

24Media Network