"Σοβαρές οι πιθανότητες χρεοκοπίας"

11-10-2011-ΑΘΗΝΑ--Συνέδριο με τίτλο «Ελλάδα, Μεσόγειος & Αραβικός Κόσμος»// Στη φωτογραφία ο Γιάννος Παπαντωνίου,πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και πρώην υπουργός Οικονομίας.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
11-10-2011-ΑΘΗΝΑ--Συνέδριο με τίτλο «Ελλάδα, Μεσόγειος & Αραβικός Κόσμος»// Στη φωτογραφία ο Γιάννος Παπαντωνίου,πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και πρώην υπουργός Οικονομίας.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ανησυχία για το οικονομικό μέλλον της χώρας εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, σημειώνοντας ότι δεν είναι σίγουρος πως θα αποφευχθεί η χρεοκοπία

Αντιμέτωπη με σοβαρές πιθανότητες χρεοκοπίας η Ελλάδα σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

"Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία" τόνισε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα, σημειώνοντας ότι βασικές παράμετροι για τη χώρα είναι η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

"Αν δεν πετύχει τους στόχους της η Ελλάδα, θα έχει διαρκή κίνδυνο χρεοκοπίας" προειδοποίησε, σημειώνοντας πως θα πάρουμε την επόμενη δόση, αλλά το κρίσιμο είναι οι επόμενες.

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, χαρακτήρισε όμως τη νέα κυβέρνηση συμβολαιογραφική.

"Πρόκειται για κυβέρνηση συμβολαιογραφική, με 48 υπουργούς, που φορτώθηκε ο κ. Παπαδήμος και θα έλεγα ότι πολλοί απ’ αυτούς δεν είναι και οι πλέον επιτυχημένοι στο έργο τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη εκτίμησε ότι θα γίνει "μισό βήμα".

"Έχω την αίσθηση ότι το 'πράσινο φως' στην ΕΚΤ για να αγοράζει ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών δεν θα καλύπτει την Ελλάδα, αλλά τις 'χώρες αιχμής' Ιταλία και Ισπανία. Θα αποτραπεί η κατάρρευση της Ευρωζώνης, αλλά η πίεση πάνω μας θα παραμείνει η ίδια, στη θέση του επαίτη που πιέζεται από τα spread", σημείωσε.

Άφησε αιχμές για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, λέγοντας ότι η φούσκα προέκυψε μετά το 2004 όταν η Ελλάδα άρχισε να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα παράγει. "Υπάρχουν κυβερνήσεις που κτίζουν και κυβερνήσεις που αφήνουν το κτίριο να καταρρεύσει", συμπλήρωσε, ενώ σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι έχει συντριβεί ιδεολογικά.

SHARE:

24Media Network