Σουλτς: Ψηφίστε 'ναι'. Είμαι προετοιμασμένος να έρθω στην Αθήνα αν χρειαστεί

Σουλτς: Ψηφίστε 'ναι'. Είμαι προετοιμασμένος να έρθω στην Αθήνα αν χρειαστεί

Έκκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς προς τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ναι στο δημοψήφισμα

Το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό είναι "καλή βάση για μελλοντική συνεργασία" , δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Το δημοψήφισμα επηρεάζει κυρίως τον ελληνικό λαό , αλλά και τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και της ΕΕ, είπε ο Μ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι η ψήφος της Κυριακής δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα, αλλά και την παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη.

Δήλωσε μάλιστα προετοιμασμένος να έρθει στην Αθήνα αν χρειαστεί και πρόσθεσε ότι το “ναι” θα ήταν μια καλή βάση για το μέλλον.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε πως ο πρόεδρος της Κομισιόν "πολέμησε περισσότερο από όλους για τα συμφέροντα της Ελλάδας και ξαφνικά η μια μεριά είπε δεν θέλω άλλο σταματώ". Ο ίδιος χαρακτήρισε σχεδόν σουρεαλιστική τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σουλτς δήλωσε ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του επεσήμανε πως το δημοψήφισμα αυτό επηρεάζει όλη την ευρωζώνη.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ε.Κ. ανέφερε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, είναι ένα ζήτημα, καθώς από τυπικής απόψεως το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα είναι σε ισχύ την ερχόμενη Κυριακή. Όπως είπε, πρέπει να βρεθεί τρόπος να χτιστεί μια γέφυρα στο διάστημα των τεσσάρων ημερών που μεσολαβεί μεταξύ της Τρίτης που λήγει το πρόγραμμα και της Κυριακής. Αν και δεν υπάρχει νομική λύση για το θέμα αυτό, είπε ο Μ. Σουλτς, σε κρίσιμες καταστάσεις πρέπει να είμαστε δημιουργικοί.

Σημείωσε, τέλος ότι η πρόταση των θεσμών δεν περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια, στα φάρμακα ή στον ιατρικό τομέα, ενώ περιλαμβάνει το πακέτο Γιούνκερ, ύψους 35 δισ. ευρώ για την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα
SHARE:

24Media Network