Σπάει τα ρεκόρ

??? ???  e??????????? ?? , ????? ? ???????. ???? ????????  ?? ????????????????? ?????? ? ????? ???. (EUROKINISSI // ???TU)
??? ??? e??????????? ?? , ????? ? ???????. ???? ???????? ?? ????????????????? ?????? ? ????? ???. (EUROKINISSI // ???TU) EUROKINISSI

Σε νέο επίπεδο - ρεκόρ σκαρφάλωσε την Τετάρτη η μέση πανελλαδική τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης, ενώ η υψηλότερη τιμή στην επικράτεια είναι 1,837 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων. Στα ύψη και το πετρέλαιο

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή της αμόλυβδης, που ανεβαίνει με ρυθμό 0,5 λεπτό την ημέρα και διαμορφώνεται σήμερα στο 1,65 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια ώρα, η ανώτατη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πλησιάζει το 1 ευρώ το λίτρο (έφθασε στα 97 λεπτά) ενώ η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 85,7 λεπτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε σήμερα στο 1,65 ευρώ, από 1,646 χθες, 1,64 τη Δευτέρα και 1,636 το περασμένο Σάββατο.

Σε 9 νομούς της χώρας (Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Σάμος, Χίος, Χανιά, Κέρκυρα, Κυκλάδες και Ηράκλειο) η μέση τιμή υπερβαίνει το 1,7 ευρώ, αντίθετα σε άλλους 7 (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πιερία, Δράμα, Ανατολική Αττική, Ημαθία, και Σέρρες) ξεκινά από 1,617 και δεν ξεπερνά το 1,63.

Το φθηνότερο πρατήριο της χώρας είναι στην Κόρινθο, με 1,548 ευρώ και το ακριβότερο στις Κυκλάδες με 1,837 (η απόκλιση δηλαδή του φθηνότερου από το ακριβότερο πλησιάζει τα 30 λεπτά το λίτρο).

Για το ντίζελ θέρμανσης προκύπτει αύξηση 5,5 λεπτών από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε κόστιζε 80,2 λεπτά το λίτρο, ως τα 85,7 που είναι η σημερινή τιμή.

Οι ακριβότεροι νομοί είναι Κυκλάδες, Λασίθι, Χανιά, Κεφαλλονιά και Κέρκυρα όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 91,1 λεπτά. Το περίεργο είναι ότι τόσο το φθηνότερο πρατήριο (με 79 λεπτά το λίτρο) όσο και το ακριβότερο (97 λεπτά) βρίσκονται στον ίδιο νομό, στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγορά
SHARE:

24Media Network