Σταϊκούρας: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις, έρχονται παρεμβάσεις για τουρισμό και πρωτογενή παραγωγή

Σταϊκούρας: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις, έρχονται παρεμβάσεις για τουρισμό και πρωτογενή παραγωγή
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Για "απότομη ανάκαμψη", που θα έρθει μόλις τελείωσε η κρίση του κορονοϊού, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τις καταθέσεις και τη διεύρυνση των μέτρων στήριξης.

Την διαβεβαίωση ότι δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις των πολιτών λόγω τη κρίσης έδωσε το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον AΝΤ1 ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν πλεόν σε διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά μετά την ευελιξία που δόθηκε σχετικά με το πότε ένα δάνειο θα θεωρείται από την τράπεζα ως κόκκινο . «Για τις καταθέσεις δεν προκύπει από πουθενά πρόβλημα και εμείς τις διασφαλίζουμε και με δημοσιονομικά μέτρα» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Τόνισε ότι στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, εκτός από τη διεύρυνση της περιμέτρου των ΚΑΔ που θα ενταχθούν σε μέτρα στήριξης την επόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσει και το εργαλείο των επιστρεπτέων προκαταβολών, που θα παρέχει ρευστότητα έως και 1 δισ. ευρώ κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις.

Τόνισε επίσης ότι σε επόμενο στάδιο ετοιμάζονται κλαδικές μελέτες για στοχευμένες παρεμβάσεις σε τουρισμό ενέργεια και πρωτογενή παραγωγή, που πλήττονται από την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μειώσεων στους μισθούς του δημοσίου ο υπουργός οικονομικών επανέλαβε ότι με τα σημερινά δεδομένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει καν στο τραπέζι, αλλά σημείωσε ότι σε συτή την φάση κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση.

Προς το παρόν είπε ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα της Εργάνης μέχρι και χθες είχαν δηλωθεί για να ενταχθούν σε μέτρα στήριξη 212.050 επιχειρήσεις με 380.040 εργαζόμενους

Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου με το τέλος της κρίσης καθώς όπως είπε η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια λόγω συσσωρεμένων δημοσιονομικών προβλημάτων, ενώ τώρα το πρόβλημα είναι οριζόντιο σε όλη την υφήλιο και μόλις τελειώσει η ανάκαμψη θα είναι απότομη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα