Σταϊκούρας: Ετοιμότητα για το ακραίο σενάριο και μέτρα στήριξης το δεύτερο εξάμηνο

Σταϊκούρας: Ετοιμότητα για το ακραίο σενάριο και μέτρα στήριξης το δεύτερο εξάμηνο
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. eurokinissi

Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με αιχμή την πορεία της οικονομίας και τις πιθανές ανάγκες νέου κύματος στήριξης της οικονομίας.

Το 2ο εξάμηνο του έτους θα υλοποιηθούν μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ, υπέρ των πληττόμενων κλάδων, μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» αλλά και κάλυψης τμήματος παγίων δαπανών. Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ νωρίτερα σήμερα.

«Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ» προσέθεσε ο κ. Σταϊκούρας ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορωνοϊού το φθινόπωρο και την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας «υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Το πρωτογενές έλλειμμα των επομένων ετών θα προέρχεται από την Ανάπτυξη», τόνισε. «Φέτος, εκτιμάται ότι θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα περίπου 7%. Το 2023 θα έχουμε σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 2%», τόνισε και προσέθεσε αναφορικά με επιμέρους κλάδους ότι θα υπάρξει σχετική μέριμνα. «Συνεχίζονται οι στοχευμένες στηρίξεις και στον Τουρισμό», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση.

«Αυτή τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους “κουμπαρά”. Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταϊκούρας. «Απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους», πρόσθεσε σχετικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα